Laatste nieuws

Gerard Heinhuis wint 1e ACG 9 met kleinkind Mr. Branco

  • 13-8-2013

Afgelopen weekend een prachtig bericht van Gerard Heinhuis uit Steenwijk. De vlucht van afgelopen zaterdag vanaf Hapert eindigde voor Gerard uitstekend. In ACG 9 tegen 1.458 duiven wist hij de eerste drie plaatsen voor zich op te eisen.

De duif die als eerste de aankomst antenne beroerde is een jong dat gekweekt is uit een duif welke Gerard vorig jaar bij ons haalde. Het winnende jong is een kleinkind van onze  "Explorer II" zoon Rolex welke we aanschaften op de totale verkoop van Pieter Veenstra x de NL-530 "Double Branco" (uit Mr. Branco (via Pieter Veenstra) x dochter Branco Jr. van J. & S. Timmermans (via Lotterman)).

Kortom wederom een nazaat van Mr. Branco die een eerste in groter verband speelt. Ook bij Fred van Veen in Langedijke vliegt een kind van de NL10-530 "Double Branco" twee keer kop waardoor deze duif in rayon Frisia na twee vluchten bovenaan staat in de stand asduif jong.

Komende donderdagavond inkorven voor de vlucht Pommeroeul. Helaas is het een donderdagavond inkorving. De afstand had voor ons wel 30 kilometer korter gemogen en dan op de vrijdag inkorven. Hiermee niet gezegd dat we tegen een donderdagavond inkorving zijn overigens alleen vinden we de timing m.b.t. het jonge duivenspel waarbij we tevens oude duiven mogen spelen een beetje ongelukkig.

De training van de jonge duiven is goed te noemen zonder dat het uitbundig is. Echter we klagen er zeker niet over. Twee keer daags wordt er vrij stevig een uur getraind. Ze luisteren vrij goed ondanks het vele voer dat er momenteel in gaat.

Voor donderdag zullen we de complete koppel inkorven met dien verstande dat er een paar ontbreken vanwege kwetsuren die ze de afgelopen dagen hebben opgelopen.

Als we ouden spelen dat zullen dat er mogelijk twee stuks worden. Het betreft dan een koppeltje hetgeen het tevens wat eenvoudiger maakt om ze nadien op eieren te houden.

Vrijdagavond nog inkorven voor een trainingsvlucht vanaf Zutphen. Hierop zullen vrijwel zeker alle oude duiven en rond de 35 taartjongen worden ingekorfd.

Terug