Laatste nieuws

Twee vluchten en twee kopprijzen

  • 11-8-2013

Na vorige week een meer dan voortreffelijk duivenweekend gehad te hebben met twee eersten in de afdeling was het afwachten wat het deze week zou worden.

Nou we mogen wederom niet klagen! Wederom twee topnoteringen.

Bij de jonge duiven werd het een 9e tegen 18.114 duiven (tevens 1e in rayon Frisia Oost tegen 1.777 duiven) en bij de oude duiven werd het een 4e in de afdeling tegen 3.017 duiven. Kortom dat zijn wederom twee topnoteringen.

Het bijzondere voor dit keer was toch wel de wederom uitstekende prestatie van de NL12-561 "Gladiola". Vorige week als eerste in de afdeling afgevlagd tegen 3.023 duiven en gisteren als 4e gefinisht tegen 3.017 duiven. Niet verkeert dus. Vorige week werd hij gespeeld als weduwnaar en gisteren zat hij reeds op twee eitjes te broeden!

Bedenk hierbij ook nog eens dat we deze jaarling doffer een week of acht geleden voor "dood" bij iemand uit Assen hebben opgehaald. Zo scherp als een mes zeggen we dan wel eens in de duivenwereld. Nou met de 561 kon je je op dat moment echt scheren hoor. Echter een aantal weken rust in een volière heeft wonderen gedaan en zie hier zijn resultaten.

Voeg daar aan toe dat we bij de oude duiven maar één hadden ingekorfd zodat voor deze vlucht de prijzen snel verdient waren voor ons.

Gisteravond laat ook reeds een bijzonder mooie referentie ontvangen. Zeer binnenkort kom ik hier op terug.

Terug