Laatste nieuws

Geduld hebben, lossing om 9.30 uur, mooi verloop, prima uitslag

  • 10-8-2013

Het zal blijkbaar geen vroege lossing worden. Nader bericht om 9.00 uur geeft de website van de afdeling aan. Zal ongetwijfeld met de bewolking, inversie en mogelijk enkele buien te maken hebben.

Gelukkig is het maar een kleine afstand zodat we ons hierover nu nog niet druk hoeven te maken. Een lossing kan zelfs vanmiddag nog wel.

Omdat we toch nog moeten wachten mooi de gelegenheid te baat genomen om de taartjongen een trainingsvluchtje voor te schotelen. Met 36 stuks naar Frederiksoord (rond de 20 km.) geweest. Bij thuiskomst had compagnon Dolf de kudden al weer naar binnen geloodst. Weinig geleerd maar toch even weer in de mand gezeten. Dit was training nummer vier. Komende zaterdag gaan ze zeker mee naar Zutphen.

De duiven zijn om 9.30 uur gelost bij een matige west zuidwesten wind. Volgens de berichtgeving hadden ze een goed vertrek.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.45 uur en 12.00 uur denk ik. Snelheid ligt dan tussen de 1.450 en 1.300 mpm en dat zou toch zeker moeten kunnen.

De eerste duif komt recht uit het zuiden richting hok. Na drie rondjes land zij boven op het hok en maakt helaas geen haast om naar binnen te lopen (volle bak?!?). Uiteindelijk na ongeveer 45 seconden springt ze op de antenne om 11.45 uur hetgeen een snelheid van 1.449,6 mpm betekent. Het betreft de NL13-816 "Alyonne" uit de NL12-343 (Space Mountain Harm Vredeveld x dcht. Matje Bert Berends) x NL11-836 (uit Mr. Boxtel x 272 Ruud Lamers).

De tweede aankomende duif is de NL12-561 "Gladiola" (uit Klz. Kannibaal van Sjaak van der Wal x dcht. Jackpot van H. & E.J. Eijerkamp)die om 11.46 uur geklokt wordt hetgeen een snelheid van 1.443,1 mpm betekend. Niet gek met één mee een mooie vroege in de afdeling klokken. En dus.......klepje dicht!

Het verloop van de jonge duiven is redelijk te noemen. Ze vallen niet met bosjes maar komen wel netjes thuis. Om 13.15 uur nog een kleine 20 te gaan.

In de vereniging zal de jonge duif met de eerste prijs aan de haal gaan. Bij de oude is het de tweede gemelde achter J. & S. Timmermans.

Het zijn twee mooie uitslagen geworden, bij de jonge duiven tegen 337 medestrijders: 1,8,9,13,18,19,20,21,25 enz. totaal 18 in de uitslag van de 75 ingekorfde duiven.

Uitslag bij de oude duiven tegen 58 duiven: 2 met slechts één duif mee 100% prijs derhalve.

Voor beide vluchten geldt dat het ook in afdelingsverband vroeg zullen zijn. Hierover later meer.

Overigens nog twee jongen achterwege, dat valt niet tegen.

Update zondagmorgen 11.00 uur: nog één nagekomen, ook nog één achterwege dus.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de afdelingsuitslag

Klik hier voor de verenigingsuitslag Hapert oude duiven

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10 Hapert oude duiven

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost voor Hapert oude duiven

Klik hier voor de afdelingsuitslag Hapert oude duiven

 

Terug