Laatste nieuws

Jongen onderweg naar Hapert

  • 9-8-2013

75 jonge duiven en 1 oude duif mogen morgen proberen zo snel als mogelijk thuis te geraken vanaf het Brabantse Hapert, afstand in rechte lijn 197 kilometer voor onze duiven.

De jonge duiven hebben het deze week in de dagelijkse trainingen goed gedaan en stonden er ook goed op. De beide aangewezen duiven zijn dezelfde als vorige week te weten de NL13-768(uit 06-401 klz. Ceasar via Ruud Lamers x 09-833 uit broer Lucky van E. van der Horst) en de NL13-977 (uit Zn. Rolex Pieter Veenstra x NL09-982 asduif oud 2012 dcht. Mr. Branco).

Deze keer slechts één oude doffer mee. Het betreft de NL12-561 "Gladiola" die vorige week de afdelingsoverwinning binnen sleepte. Of hij is staat geacht mag worden om morgen op tijd terug te keren weten we niet. De omstandigheden zijn voor deze doffer wezenlijk anders. Vorige week was het nog een weduwnaar en inmiddels is het een nestdoffer en zit hij zelfs al te broeden. De overige 9 duivinnen van vorige week krijgen een weekje rust omdat de meesten ervan tegen het leggen aan zitten. Dus hopelijk laat de doffer zich op tijd constateren en anders is het pech hebben.

In de vereniging 337 jonge duiven en 58 oude duiven ingekorfd. Een redelijk aantal derhalve. Laten we hopen op een mooie vluchtdag morgen.

Terug