Laatste nieuws

Referentie uit eigen club, Prange Suppe en de rest

  • 7-8-2013

Deze week een mooi bericht van onze clubgenoot Fred van Veen uit Langedijke. Hij maakte afgelopen zaterdag een prachtige uitslag met de jonge duiven. In de vereniging start hij op plaats drie en in het samenspel tegen 1.497 duiven op plaats 4 (tevens 22e in de afdeling tegen 19.701 duiven). En laat zijn eerste duif nu een kleinkind zijn van Mr. Branco! Fred kreeg begin dit jaar een duivin te leen uit Mr. Branco x dcht. Branco Jr. van J. & S. Timmermans. Deze duivin NL10-530 "Double Branco" is dus de moeder van Fred zijn eerste duif. Leuke bijkomstigheid is dat Double Branco de nestligger is van de NL10-529 Little Branca. En deze laatste is op haar beurt weer de moeder van onze Bonte Dirk die een paar weken geleden nog een eerste vloog vanaf St. Quentin.

En dan bereiken mij met enige regelmaat mailtjes met daarin de vraag of we ook de producten van Beute gebruiken. Het antwoord hierop is ja en wel allemaal! Het antwoord op de vraag of we dit volgens een vastgesteld schema doen en iedere dag is nee.

U herinnert zich ongetwijfeld de klaagzang in onze nieuwsberichtjes over het niet aan de praat kunnen krijgen van de duivinnen. Wel, ten einde raad toch ook maar eens een fles Prange Suppe bij Gert Jan opgehaald. Deze enkele weken via het drinkwater toegediend en we kregen de duivinnen zo waar aan het trainen.

Om een lang verhaal kort te maken uiteindelijk hebben de duivinnen ons gered voor de kampioenschappen want op de beide zware dagfondvluchten Chateauroux en Bourges waren het de duivinnen die het voor ons hebben geklaard. Op Chateauroux te beginnen met een 7e in het samenspel en op Bourges te beginnen met 5e, 7e en 10e in het samenspel. En dit met alleen duivinnen. Kortom blij dat we doorgezet hebben met de duivinnen en dat we niet vroegtijdig zijn gestopt om ze te spelen (wat we toch zeker in gedachten hadden!).

Voor de rest worden ook de Beute korrel, Beute bak, olie en de eiwitten verstrekt. Beslist niet iedere dag en ook zeker niet volgens een strak schema maar puur op gevoel. Ten aanzien van de Prange Suppe geldt ook dat we hier geen vast schema in hebben. Het kan zo zijn dat de fles in een paar weken niet gebruikt wordt.

Prima producten wat ons betreft en ook al zal het maar een paar procent extra resultaat opleveren dan is het nog de moeite waard om te proberen.

Vandaag de jonge duiven voor een klein vluchtje naar Frederiksoord gehad, afstand rond de 20 kilometer. Bij thuiskomst bleek de koppel in het hok te zitten en was de voerbak reeds leeg. Kortom snel gedaan en misschien staan de koppies weer goed voor komende zaterdag.

Aanstaande zaterdag zullen alle jongen weer mee gaan. Dit zullen er rond de 75 zijn waarschijnlijk. Hoeveel ouden er gespeeld worden is nog niet bekend. Zeker niet meer dan tien maar ook daar zullen we niet aan toe komen waarschijnlijk. De oude duivinnen zullen mogelijk hun eerste ei gaan leggen in en rond het weekend. Misschien zullen we alleen "Gladiola" spelen. Hij liet afgelopen zaterdag zien dat hij het wel kan dus mag hij het wat ons betreft nog eens proberen.

 

Terug