Laatste nieuws

Vliegprogramma aangepast

  • 6-8-2013

Het vliegprogramma voor de jonge duiven is enigzins aangepast. Komende zaterdag wordt er gevlogen vanaf Hapert (voor onze duiven rond de 200 km.) en een week later staat Pommeroeul op het programma (333 km.).

Deze aanpassing is noodzakelijk geworden doordat de eerste jonge duivenvlucht is komen te vervallen en de stap van Gennep naar Tongeren wel heel erg groot werd. Een logisch verhaal wat mij betreft.

Persoonlijk vind ik het wel heel erg jammer dat de stap er naar in één keer wel een heel eind groter wordt. Was het verschil tussen Gennep en Tongeren nog 100 kilometer, het verschil tussen Hapert en Pommeroeul wordt gelijk 135 kilometer. Waarom niet gekozen voor Nijvel denk ik dan. Daar komt bij dat Pommeroeul misschien wel nooit weer op het programma zou moeten. Dat heeft de gemiddelde liefhebber zo langzamerhand genoeg duiven gekost en daarmee de afdeling genoeg euro's gekost denk ik stiekum.

Maar goed er is beweging en er wordt over nagedacht en dat is het belangrijkste. We doen er verder ook zeker niet moeilijk over natuurlijk.

Van Gennep zijn er bij ons nog drie weg. Één jong is op de snelweg bij Emmeloord doodgereden (en meegelift in de gril van de auto die hem fataal werd). Een ander jong heb ik gisteren uit Marrum (bij Hallum) gehaald en dus nog twee jongen waarvan we niet weten waar ze "uithangen".

Overigens was van enkele duiven afgelopen zondag nog goed te zien dat ze het niet gemakkelijk gehad hebben. Dit komt natuurlijk mede door het feit dat de laatsten die thuisgekomen zijn bijna de hele dag gevlogen hebben. Gelukkig ogen ze inmiddels wel weer fitaal en wordt er ook al weer behoorlijk getraind.

De oude duiven zijn inmiddels allemaal gekoppeld voor de natour. Over enkele weken is dit ook al weer zo ver en dan schiet het seizoen al weer mooi op.

Nog steeds komen er via de mail reacties binnen op de dubbelslag vanaf Gennep. Het blijft mooi natuurlijk.

Tot slot nog de felicitaties aan het adres van W. Wittebol uit Oosterwolde. Wim wist afgelopen zondag als tweede te eindigen in sector IV vanaf Bergerac. Weer een bijzondere prestatie. Dit keer ook met een bijzondere duif overigens. De bewuste duif wist hierdoor voor de derde keer op het in overnachtkringen felbegeerde teletekst te eindigen. Hulde!

Terug