Laatste nieuws

De warmte verdreven, een paar hele vroege duiven, twee keer goud en zilver

  • 3-8-2013

Tjonge dat voelt niet verkeerd! De warmte is in ieder geval eventjes verdwenen en dat doet gelijk een stuk aangenamer aan. Gelukkig maar was mijn allereerste gedachte vanmorgen vroeg. Moet er toch niet aan denken dat de duiven in een bloedhete auto staan want dat kost energie en niet zo'n beetje ook weten we inmiddels.

Een lossing is blijkbaar nog niet mogelijk vanwege een hardnekkige bewolking en een enkele bui. We hebben nu natuurlijk ook nog wel even de tijd. Bloedheet zal het vandaag vast niet worden ook zal de temperatuur ongetwijfeld weer snel oplopen tot zomerse waarden op het moment dat de zon er doorheen prikt.

Voorlopig nog even rustig aan en wachten op wat de LC zal beslissen.

De duiven zijn er uit! Lossing om 9.05 uur met een matige zuid westen wind. Ik verwacht redelijk hoge snelheden ook al zullen deze in onze hoek enigszins "afgeremd" worden vanwege het doorvliegen van de duiven. Dat wordt kijken naar het noorden in plaats van naar het zuiden. Neemt niet weg dat het prima duivenweer is volgens mij.

Verwachte aankomsttijden tussen 10.40 uur en 10.55 uur.

Vanuit het westen komen drie duiven richting hok. Één draai en ze vallen alle drie op het hok. Blijken twee jongen en één oude duif te zijn.

De jonge duiven laten zich rustig door de oude doffer richting antenne drijven en worden geklokt om 10.42 uur hetgeen een snelheid van 1.543 mpm betekent. De oude doffer springt uiteraard als laatste er achter aan en wordt enkele seconden later geklokt hetgeen een snelheid van 1.539 mpm is.

Als eerste jong de NL13-770 "Stille Dirk" (uit New Thijs x NL12-351 kld. Return Bert Berends). Het tweede jong, tien seconden later geklokt, is de NL13-981 uit Mr. Branco (Pieter Veenstra) x Dolce 08 (H. & E.J. Eijerkamp).

De oude doffer is de NL12-561 "Gladiola" en komt uit Zn. Kannibaal van Dirk van Dyck (via Sjaak van der Wal) x dochter Jackpot van H. & E.J. Eijerkamp.

Het verloop is redelijk maar zeker niet super te noemen. De duiven vallen wel gestaag door maar zijn helaas allemaal nog lang niet thuis.

In de vereniging is het zoals het nu lijkt 1 en 2 bij de jonge duiven en 1 bij de oude duiven. Ook in groot verband lijken het vroege duiven te zijn.

Update 15.00 uur: nog 15 jongen te gaan. Het gaat erg moeizaam maar ze blijven nog steeds komen.

Het zijn twee mooie uitslagen geworden. Bij de jonge duiven tegen 372 duiven in de vereniging: 1,2,6,7,8,10,11,12,29,30 enz. totaal 16 in de uitslag 1 op 4 gerekend. Dit laatste is van 77 ingekorfde duiven natuurlijk veel te mager.

De oude duiven uitslag tegen 66 duiven was: 1,2,7,9,10 totaal 6 van de 10 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Voor wat betreft de verliezen: Nog 7 jongen te gaan van de 77 stuks en dat valt ons niet tegen. Vooraf zeker rekening gehouden met 10% verlies en daar zitten we nu al onder. Wellicht dat er morgenvroeg nog een paar nakomen.

Klik hier voor de verenigingsuitslag van de jonge duiven

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10 van de jonge duiven

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost van de jonge duiven

Klik hier voor de afdelingsuitslag van de jonge duiven

Klik hier voor de verenigingsuitslag van de oude duiven

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10 van de oude duiven

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost oude duiven

Klik hier voor de afdelingsuitslag van de oude duiven

Update zondagmorgen 8.45 uur: nog drie jongen nagekomen. Ontbreken nu nog vier stuks. Dat is ons alleszins meegevallen.

Terug