Laatste nieuws

Voorbereidingen richting Gennep

  • 1-8-2013

Morgen is het al weer inkorven voor Gennep, afstand 149 kilometer. Werd het vorige week nog omgezet naar een trainingsvlucht, deze week zal het ongetwijfeld anders zijn en zal er voor het "echie" gevlogen worden. Kortom de punten gaan weer tellen.

Onze doelstelling voor deze week is zoveel mogelijk jonge duiven terug krijgen en de koppositie in het kampioenschap behouden. Beiden zal nog een hele opgave worden overigens maar met een beetje geluk moeten we een heel eind komen.

De voorbereiding van de jonge duiven is de afgelopen dagen redelijk geweest. Begonnen op zondagmorgen richting Zwolle (afstand 52 km). Hiervan alles terug ware het niet dat de laatste vier er de hele dag over gedaan hebben. Overigens de eerste koppel was redelijk snel terug.

Maandagmorgen gelijk weer richting Zwolle geweest. Bij thuiskomst waren ze reeds thuis op 16 stuks na die zeer vlot daarna ook kwamen.

Woensdagmorgen nog een keer naar Frederiksoord, afstand 19 kilometer, en bij thuiskomst vloog de koppel reeds boven het hok. Nadat de auto en de aanhangkar geparkeerd waren bleken er 30 stuks aan de voerbak te staan en de overige 50 stuks (ongeveer) zijn nog een dik kwartier weggeweest.

Tja en het trainen bij huis, wat zullen we er van zeggen. Het is niet hopeloos maar het is ook niet 100 punten. Lang niet zelfs, ze trekken wel een kwartiertje weg, ze hebben er ook wel schik in maar het is nog geen 100 punten.

Voor zaterdag zijn de weersvoorspellingen op zich wel goed. Een west zuidwesten wind met een temperatuur tussen de 23 en 26 graden. Echter het weer is natuurlijk niet goed laat dat duidelijk zijn. Vrijdag waarschijnlijk een temperatuur die nog 10 graden hoger ligt namelijk! Dit geeft wel aan de er veel onstabiliteit in de lucht zit. Ook wil het maar niet echt duidelijk worden wat de wind gaat doen. Dat kon nog wel eens een hele variabele wind worden hetgeen ook al geen goed teken is. Kortom geen ideaal duivenweer. Maar waarschijnlijk wel goed genoeg om een fatsoenlijke vlucht te hebben.

Bij ons zullen ze waarschijnlijk allemaal ingekorfd worden. Dit zullen er dan tussen de 75 en 80 stuks zijn.

Terug