Laatste nieuws

Met de schrik vrijgekomen!

  • 28-7-2013

Gelukkig! Dat is gisteren bijzonder goed afgelopen met de trainingsvlucht van onze afdeling. Ondanks dat het zeker geen duivenweer was en het vies warm weer was en er sprake was van zeer matig zicht is de trainingsvlucht zeer vlot verlopen. Daar zijn we bijzonder blij mee ook al hebben we niet ingekorfd. En......daar waren we ook bijzonder blij mee trouwens dat we ze NIET hebben ingekorfd.

Vrijwel zeker waren we weer de nodige duiven verloren en waarom zult u denken. Kijkende naar de uitslag dan is te zien dat de vroege duiven bij de kust liggen en boven in Friesland. Dit betekent dus dat de duiven terug moeten komen en dan had onze vereniging dit keer op de aller slechtste plek van de afdeling gezeten. Bedenk dan dat hier na 13.30 uur het noodweer losbarstte en tel uw zegeningen.

Maar hoe het ook zei we zijn blij dat het goed is afgelopen voor Friesland. Er zit helaas ook wel weer een hele grote kanttekening aan. De keerzijde is namelijk dat nu weer vrij eenvoudig gedacht wordt het kan wel lijden met de lossing. Het weer is goed genoeg. Want beste mensen.......het is echt wel een dubbeltje op zijn kant geweest. We hoeven maar te kijken naar de andere kant van het IJsselmeer en dan had ik bovenstaande tekst niet hoeven te schrijven. Daar is het bijzonder triest geweest gisteren. Contact met mensen daar heeft gisteravond aangetoond dat er zelfs nog hokken waren die geen duif hebben thuisgekregen! Niks thuis en dat op een vlucht van rond de 230 kilometer en 's morgens om 8.10 uur los!! Bijna niet te geloven maar toch echt waar.

Vanmorgen hier de koppel gepakt en het grootste deel (60 stuks) naar Zwolle gebracht voor een trainingsvlucht. Dit is goed afgelopen. De resterende 19 zijn naar Frederiksoord geweest en ook die zijn er weer.

Waarom 60 naar Zwolle en de rest naar Frederiksoord zult u denken. Wel we hadden een rit naar het zuiden en konden zodoende zonder extra te rijden in Zwolle lossen. Echter de auto is niet groot genoeg voor alle duiven zodat we maar 60 mee konden nemen. De rest dus naar Frederiksoord gebracht.

Terug