Laatste nieuws

Wat is wijsheid? Vluchtloos weekend

  • 26-7-2013

Tjonge wat kan een postduivenliefhebber het druk hebben met bijzaken! Al enkele dagen telefoontjes en mailtjes gehad die allemaal betrekking hadden over de vlucht van komende zaterdag vanaf Gennep.

Enkele afdelingen hadden al in een mooi vroeg stadium laten weten niet te vliegen of dichterbij te komen met de duiven. Onze afdeling is hierin altijd enorm terughoudend en dat is uitermate jammer. Juist nu had de afdeling een geweldig statement kunnen afgeven richting bijvoorbeeld de grote "boze" buitenwereld. Maar nee zo ver is het ook nu niet gekomen. En laten we hopen, laten we ECHT hopen, dat er morgen een paar goed verlopen vluchten vervlogen worden.

Maar..........laten we eerlijk zijn, en laten we ECHT eerlijk zijn, het is absoluut geen duivenweer! Daar hebben we geen Zimoa voor nodig, daar hebben we geen KNMI voor nodig daar hebben we geen Piet Paulusma voor nodig. Nee beste mensen, een beetje duivenmelker voelt dat gelijk aan.

Helaas kunnen we de afdeling nog niet zo ver krijgen hier wat "gemakkelijker" mee om te gaan. Dat is jammer want het is niet alleen in het belang van onze duiven (op 1), maar ook in het belang van onze leden (op 2) en toch ook in het belang van onze penningmeester (op 3).

De verhalen dat leden zelf verantwoordelijk zijn om wel of niet in te korven zijn regelrechte dooddoeners. Eigenlijk te gek voor woorden  maar wel heel erg jammer. Een kampioensspeler moet iedere week spelen zo simpel is dat. Let wel dat is ook een vorm van specialisme! Net zo als dagfond spelers of overnachtspelers.

Maar goed om een lang verhaal kort te maken, de afdeling heeft de vluchten ingekort. Ze gaan in groepen los, komen dichterbij en de vlucht telt niet mee voor de kampioenschappen. Blijkbaar is het toch niet helemaal zo goed als sommige mensen vanmorgen (vrijdagmorgen) nog dachten. Maar met de keuze die gemaakt is zijn we zeer content laat dat duidelijk zijn. Hiervoor een pluim (nu al) richting de lossings commissie en het afdelingsbestuur.

De beste stuurlui staan al wal en dat is al jaren zo geweest. Heb zelf acht jaar lang de afdeling mee mogen besturen. Geen sinecure dat kan ik uit ervaring zeggen. Dus ook nu geen kritiek in verwijtende zin naar de afdeling maar wel een groot aantal vragen die gerezen zijn en getuige de vele reacties die ik heb mogen ontvangen niet alleen bij ons maar ook bij een grote groep anderen. Eigenlijk iets voor de najaarsvergadering om dat eens goed met elkaar op een rij te zetten.

Hopelijk morgen twee goede vluchten. Voor ons en onze vereniging is er geen vlucht morgen. Dit uiteraard louter en alleen vanwege de zeer matige weersverwachtingen van morgen.

Iedereen die wel ingekorfd heeft heel veel succes morgen. Laten we hopen dat de weersgoden ons gunstig gezind zijn.

Terug