Laatste nieuws

De eerste resulaten op andere hokken met de jonge duiven in 2013

  • 23-7-2013

Het jonge duiven seizoen is nog pril maar toch al gelijk enkele mooie resultaten behaald met duiven waarin het bloed van onze duiven door de aderen stroomt. Als eerste was er dit weekend een reactie van Edwin Schuiling uit Ekehaar. Zie hieronder zijn bericht. 

Hallo Henk,

Het eerste succes met Van der Stouwe-Douna duiven is bij mij een feit. De 2e jonge duivenvlucht een 7e plaats tegen 1.848 duiven in rayon 5 van Afdeling 10 ( het was mijn derde duif, er kwamen 3 tegelijk) ik was 5,6,7 in het rayon. Super tevreden.

Wel grappig om te lezen dat de eerste duif van jullie op Bourges uit hetzelfde koppel komt (Sieneke x Fred's Dream) als de vader van deze duif van mij. De moeder komt rechtstreeks van Frans Zwols.

groeten en nog een zonnige zondag,

Edwin

Sieneke is een doffer welke we aangeschaft hebben bij onze vrienden Eijerkamp uit Brummen. Zowel langs vaderskant als moederskant is het een kleinkind van hun top vererver Fabio (broer Don Leo een pure Van Loon). Freds Dream is een rechtstreekse van Pieter Veenstra en is een dochter van Spartacus.

Enkele uren later kwam er een mailtje binnen van de combinatie Bruning en Zn. uit Veenwouden. Tijdens de oude duivenvluchten hadden we al enkele prestaties van deze succesvolle combinatie doorgekregen maar nu op de eerste jonge duivenvlucht was het wederom raak. Lees hieronder het verhaal van Bernardus Bruning.

Beste Van der Stouwe douna,

Wederom een eerste tegen 374 duiven gespeeld in de club en ze was tweede van het rayon tegen 2.758 duiven vanaf Heino.

Het is natuurlijk nog maar de eerste jonge duiven vlucht maar het is altijd wel even leuk omdat te melden. Dit duivinnetje komt uit een van jullie duiven.

Met vriendelijke groet,

Bernardus Bruning.

De vader van deze duivin is een jong welke Bernardus bij ons haalde uit kleinzoon Rominger (Van Loon via Eijerkamp) x Silver Chicago (rechtstreeks Jan Ganzeveld). Al weer een nazaat uit Silver Chicago die een kopprijs wint. Zowel Silver Chicago als haar broer Chicago Silver zijn hard op weg om ware topkwekers te worden. Inmiddels meerdere eerste prijswinnaars welke afstammen uit deze beide duiven welke we in 2009 aanschaften op de totale verkoop van Jan Ganzeveld uit Siddeburen.

Overigens dit duivinnetje vliegt een 8e tegen 9.234 duiven maar dan in groter verband.

Tot slot kreeg ik vorige week nog een mailtje van Albert Meester uit Tijnje. Albert haalde in het voorjaar een jong duivinnetje omdat hij één van de door ons geschonken bonnen had aangeschaft. Hij ging terug naar Tijnje met de NL13-1624811. Dit duivinnetje komt van het vlieghok en heeft als vader de NL12-413 (uit Lytse Jan x 307) en als moeder de NL12-405 (uit Gilbert x 664). Hierbij nog opgemerkt dat Gilbert tevens uit de 307 komt één van onze betere kweekduivinnen welke op haar beurt uit een broer van de Hercules van Dick Leeuwerke uit Klaaswaal komt. De 664 is nog een kleindochter van de Jackpot van Hans en Evert Jan Eijerkamp.

Iwan en Albert Meester klokten deze jonge duif op de eerste trainingsvlucht vanaf Heino als hun eerste. Een week later mocht ze als 1e getekende de mand in om het vanaf Duiven opnieuw te proberen. Ze heeft haar vertrouwen niet beschaamd want samen met een viertal hokgenoten werd ze als derde geklokt en speelt daarmee tevens een 3e in de vereniging tegen rond de 300 duiven.

Edwin, Bernardus, Iwan en Albert allen van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten! En uiteraard succes gewenst voor de komende vluchten! 

Terug