Laatste nieuws

Een donkere start van de dag, Bourges los om 7.15 uur. Pracht afsluiting van het oude duiven seizoen

  • 20-7-2013

De duiven in Bourges zijn gelost om 7.15 uur bij prima weer en een noord oosten wind. De jonge duiven zitten nog vast, hier wordt nader bericht verwacht om 8.30 uur.

Geschatte aankomsttijd voor Bourges ergens tussen 18.15 uur en 19.30 uur lijkt mij. Zou een snelheid zijn tussen de 1.075 en 975 mpm betekenen.

Het wachten duurt wel erg lang zo, de angst voor de bewolking is blijkbaar aanmerkelijk groter dan de angst voor de warmte. Ik betwijfel of dat terecht is, maar goed we moeten nog steeds geduld doen voor de lossing in Gennep. Zal wel rond de klok van 13.30 uur gaan gebeuren denk ik. Het weer in Arnhem is inmiddels uitstekend en de temperatuur daar loopt zeer snel op.

Het gaat weer lekker. Inmiddels is besloten om dichterbij te komen voor een mogelijke lossing? Wel wat laat is mijn idee, kan niet goed begrijpen op basis waarvan er of niet gelost is of nu pas besloten is om te rijden. Het is niet anders, we moeten het er mee doen en maar rustig afwachten op wat de komende uren ons gaat brengen. Soms is weersinformatie prachtig, soms staat het de duivensport volledig in de weg. Zoals het er nu naar uitziet is van het laatste sprake.

Het startschot voor de jonge duiven heeft inmiddels ook geklonken. Om 15.30 uur zijn ze gelost in Duiven, afstand voor ons 117 kilometer. Verwachte aankomsttijd van de eerste duiven zal zijn tussen 17.10 uur en 17.20 uur denk ik.

Recht vanuit de goede hok scheert de NL12-564 (uit Sieneke (Klz. Fabio H. & E.J. Eijerkamp) x Freds Dream (dcht. Spartacus P. Veenstra)) over ons heen om vervolgens in één keer op de klep te vallen. Kloktijd 19.11 uur hetgeen een snelheid is van 995 mpm. Het vervolg is redelijk te noemen. Binnen 20 minuten drie stuks retour.

Bij het vallen van de duisternis zijn er 5 van de 8 duiven terug van Bourges. Daar zijn we uitermate content mee. U weet de klaagzang vast nog wel over de duivinnen die het maar niet wilden doen. Vertrouwen, doorzettingsvermogen en de Beute producten hebben hun inmiddels voldoende bewezen. Zowel op Chateauroux als op Bourges, toch geen kleine vluchten, hebben de duivinnen laten zien wel degelijk kop te kunnen vliegen.

De felicitaties zijn voor Harm van Dijk. Hij weet ons met 1 mpm verschil net te kloppen. Voor ons zal het 2,3,4 zijn in de club. Hiermee tevens het hokkampioenschap voor de dagfond veilig gesteld. Macho Woman zal vrijwel zeker met de hoogste eer gaan strijken als beste dagfond duif van de club.

De jonge duiven hebben het wederom erg moeilijk gehad. Op dit moment nog 12 stuks achterwege en dat is zeker de helft te veel. Ze komen overigens wel uitermate vit thuis en zijn zeker niet kapot gevlogen. Ook bij onze collega's in de vereniging is het hoofdzakelijk kommer en kwel met de jongen.

Uitslag in de vereniging tegen 73 duiven: 2,3,4,13 totaal 4 in de uitslag van de 8 ingezette duiven 1 op 4 gerekend.

Overigens vandaag geen oude duiven nagekomen. Totaal nog 2 duivinnen en 1 doffer van de acht duiven achterwege.

Vanmorgen vroeg nog 6 jonge duiven nagekomen. Betekent dat er ook nog 6 stuks achterwege zijn van de totaal 38 ingekorfde duiven.

Klik hier voor de verenigings uitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

Update maandagmorgen: De doffer van Bourges is terug. Nu nog twee duivinnen te gaan.

Update maandagavond: Nog een jong nagekomen van Duiven. Hier nu nog 5 van de 38 achterwege.

Terug