Laatste nieuws

Jonge duiven naar Gennep, Tours wordt Bourges

  • 19-7-2013

Toch nog  38 jongen ingekorfd voor de vlucht Gennep, voor onze duiven een afstand van bijna 150 kilometer in rechte lijn wel te verstaan. In de vereniging totaal 348 duiven ingekorfd, hieronder enkele oude duiven. Helaas slechts twee leden die de duiven over de antenne hebben gehouden. Het is volgens mij tegen afspraak van de vereniging in ondanks het feit dat deze vlucht niet voor de punten telt.

Bij ons dus de helft van de jongen mee. De vrij goede vooruitzichten maar ook de wijze waarop de jongen er op staan vragen om ingekorfd te worden bij wijze van spreken. Om toch niet alle eitjes in één mandje te leggen is besloten om één hok met jongen thuis te laten. Risico spreiding derhalve.

Overigens staan de oude duiven niet in Tours maar in Bourges. Bourges i voor onze duiven rond de 718 kilometer, toch een kleine 22 kilometer dichterbij dan Tours en dat kon voor enkele duiven nog wel eens doorslaggevend zijn. (bedenk maar dat sommige duiven op een afstand van 15 kilometer van het hok doorgemeld worden of erger nog dood gevonden worden)

Morgen zullen we weten hoe het allemaal gaat aflopen.

Terug