Laatste nieuws

En weer een nazaat van Mr. Branco die met de hoogste eer ging strijken

  • 15-7-2013

We zijn de tel aan het kwijtrijken maar inmiddels zal de teller op ongeveer 40 eerste prijzen staan uit kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van Mr. Branco. Deze 40 eerste prijzen zijn bijéén geklapwiekt door in ieder geval 12 verschillende nazaten van Mr. Branco.

Hierbij eersten in afdeling, samenspel, rayon en verenigingsverband. Tevens een drietal teletekst noteringen behaald met duiven waarin het bloed van onze Mr. Branco stroomt. Dit behaald bij ons op de eigen hokken maar inmiddels ook elders.

Afgelopen zaterdag wat het ons taartjong van 2012 de NL12-543 Bonte Dirk die ruim vier minuten los vloog in de vereniging en daarmee goed voor het goud was. Bonte Dirk is een kleinzoon van Mr. Branco langs moederskant. De moeder is een dochter van Mr. Branco x dochter Branco jr. van Jan Lotterman. Deze laatste in samenkweek met J.& S. Timmermans.

Kortom deze rechtstreekse doffer van Pieter Veenstra heeft ons zo langzamerhand al heel wat vreugde gebracht tijdens de kweek en de vluchten.

De jonge duiven zijn moeizaam nagekomen. Inmiddels zijn we de 80 terugkerende jongen al wel gepasseerd en komt dat ook wel zo ongeveer overeen met wat we vooraf in gedachten hadden ook al hoop je altijd op beter natuurlijk. Het is blijkbaar stroef weer voor de jonge duiven. Wie je ook spreekt of welke site je ook leest, erg veel verliezen met het jonge spul. Erg jammer en vooral voor degene die al niet zo veel jongen heeft.

Deze week staat echter volledig in het teken van de voorbereiding op Tours. De vroegere koninginne klassieker van onze afdeling Friesland. Ruim 700 kilometer wachten onze atleten. Alleen die duiven die er tiptop op staan zullen dit met succes voltooien. We zullen er vanzelfsprekend alles aan doen om ze goed voorbereid aan de start te brengen. Hoeveel er mee gaan is moeilijk te zeggen nog, dat weten we pas op het moment van inkorven. Het zal variëren tussen de 6 tot 10 duiven.

Terug