Laatste nieuws

Met een goed gevoel.......

  • 6-6-2013

Ja dat zeker! Met een goed gevoel de duiven ingekorfd voor de tweede dagfond vlucht. Dit keer is Sens aan de beurt voor onze atleten, afstand 575 kilometer.

En inderdaad ze zijn bijzonder goed ingekorfd, maar.........laten we toch vooral realistisch blijven wie ze nu niet mooi inkorft zal ze nooit mooi inkorven denk ik. Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen heeft ons maar zeker ook onze duiven geweldig goed gedaan. En dat was te zien en dat was te voelen in de hand.

Tien stuks mogen het zaterdag proberen, cadeau zullen ze het niet krijgen maar toch stevenen we af op "eerlijk" vliegweer zoals het nu lijkt tenminste. Daarbij komt ook nog dat het een gezamenlijke lossing is met afdeling 10 en dat is mooi meegenomen dit keer.

Zes doffers en vier duivinnen zijn op reis gestuurd. De beide getekende zijn NL09-978 Macho Woman en de NL10-669 Cum Laude. Twee oudere duiven welke voor ons mogen proberen de aangewezen punten binnen te halen.

Morgen nog de rest inkorven voor Tongeren. Hierbij een stuk of tien herstartende duiven die zo nu en dan aardig vervelend beginnen te worden. Kortom ze vragen om ingekorfd te worden denken we dan wel eens. Wel nu zaterdag is het weer hun beurt en kunnen ze gelijk ervaren wat tegenwind is.

Terug