Laatste nieuws

Tongeren en Sens op het programma

  • 4-6-2013

De zomer is zowaar aan het beginnen, de temperaturen lopen langzaam op. Dat komt mooi uit voor onze gevleugelde vrienden want komend weekend staan er twee vluchten op het programma.

Voor de vitesse gaan we naar Tongeren, met een afstand van 252 kilometer. De fond gaat dit keer naar Sens hetgeen voor onze duiven 575 kilometer betekent.

Voor komend weekend zonnig weer verwacht met een mogelijke noord oosten wind. Cadeau zullen ze het niet krijgen dus.

Wat is wijsheid? Een lastige vraag telkens voor ons. Ons hart ligt namelijk niet direct bij de dagfond vluchten maar goed als je programma speler bent horen ze er zeker bij. Inkorven doen we dus zeker wel maar hoeveel het er zullen worden is nog volstrekt onzeker.

De doffers doen het goed, zitten strak, eten prima, trainen goed, mest perfect enz. De duivinnen blijft hetzelfde verhaal. Zitten ook strak, vreten nog veel beter, mest perfect, voelen goed aan willen netjes vliegen maar trainen volstrekt niet!

Op de vitesse zullen we zeker weer een stuk of tien herstarters inkorven. Het wordt voor deze duiven de tweede vlucht. Hopelijk komen deze goed zodat ze na zaterdag iedere week weer meekunnen.

Qua voeren proberen we, meer nog dan we normaal al doen, er zo veel mogelijk in te proppen. Ze zullen de nodige inspanningen moeten getroosten om thuis te geraken. Dit geldt zowel voor de fond duiven als voor de vitesse duiven.

Iedereen veel wijsheid gewenst bij het maken van de keuzes voor het inkorven. Wat niet goed is kan niet mee is ons motto, het gaat er op aan komen namelijk!

Terug