Laatste nieuws

Het lijkt er nog niet op, een erg late lossing, redelijk verloop

  • 1-6-2013

De juni maand begint donker maar wel droog. Het waren ook zo ongeveer de voorspellingen dus wat dat betreft hebben de weermannen het eens bij het rechte eind. In de loop van de dag zal de zon steeds vaker te zien zijn en neemt ook de wind nog toe.

In Frankrijk op de lossingsplaats nog last van stratus zo valt er te lezen op de (overigens sterk verbeterde) site van onze afdeling.

De duiven zijn toch nog gelost. Om 11.30 uur heeft het startschot geklonken en ze onze duiven in vrijheid gesteld.

We vinden het een erg late lossing maar laten we hopen op een goed verloop. Eenvoudig zal het niet worden. Een stevige kopwind speelt de duiven parten. Snelheid is moeilijk in te schatten maar voorlopig houden we het op klokken tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

Recht vanuit het zuiden komt de NL12-573 (uit Zn. Special Blue van Pieter Veenstra x Dochter Prince van Hans & Evert Jan Eijerkamp) aangestormd om vervolgens gelijk op de klep te vallen en niet geconstateerd te worden. Snel het hok in en uiteindelijk geeft de klok 17.22 uur aan.

Twee minuten later gevolgd door nummer 2 en 3. Het vervolg daarna is redelijk maar niet super snel.

De overwinning gaat naar Marcel van Zanden. Een pracht prestatie met overnachtduiven. Van harte gelukgewenst hiermee!

De uitslag in de vereniging tegen 441 duiven: 6,11,12,29,30 enz. totaal 11 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Gelukkig ook nu weer alle duiven terug. Om 19.30 arriveerde de laatste duivin. In de vereniging toch nog wat te veel achter-blijvers. Het percentage hiervan ligt op bijna 25%.

Zijn we tevreden? Niet echt, zeker niet gekeken naar hoe ze zijn ingekorfd. Echter rekening houdend met het zeer donkere weer en wetende dat we dan meestal achter het net vissen dan mogen we niet klagen. En dat doen we dan ook maar niet!

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag van samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

Terug