Laatste nieuws

De voorbereiding richting St. Quentin

  • 28-5-2013

Het is al weer dinsdag dus zitten we midden in de voorbereiding richting de derde midfondvlucht van dit vliegseizoen. Aanvankelijk was de planning om naar Soissons te gaan maar dit blijkt niet mogelijk omdat er slechts drie containers kunnen staan. Tevens heeft het afdelingsbestuur om de vlucht in de korten vanwege de zwaarte van de vluchten de afgelopen weken.

Ach we maken er geen woorden meer aan vuil en gaan gewoon naar het Noord Franse St. Quentin met voor onze duiven een afstand van rond de 408 kilometer. Dit is rond de 50 kilometer dichterbij dan Soissons overigens.

Welke en hoeveel er mee gaan weten we nog niet. Die keus maken we donderdag nog tijdens het inkorven thuis. Het zal mede van de weersvoorspellingen afhangen maar vooral ook van het feit hoe ze aanvoelen.

De jonge duiven zitten in de laatste week van hun verduistering. Mogelijk dat we er nog enkele dagen aan vast plakken maar lang zal het niet meer duren. Daarna zullen we langzaam proberen het jonge volk in het gareel te krijgen. Hiermee bedoelen we dat ze op vaste tijden gedurende een dik uur los komen. Nu zijn ze nog elke dag rond de drie tot vier uren buiten. Dit betekent dus wat rondjes vliegen, op het gazon slenteren en op het dak hangen. Die tijd ligt straks achter hun. Ze zullen moeten gaan wennen aan een veel strakker regime.

Terug