Laatste nieuws

Mooie vroege lossingen, de kop is er af, mooi resultaat

  • 25-5-2013

De start van de dag is zonder meer goed te noemen. Mooi zonnig weer en beide vluchten zijn reeds los. Sezanne is gelost om 7.45 uur en Hapert wordt gelost om 8.00 uur.

De wind is zeer matig en komt uit noord tot noorwestelijke richting later draaiend naar noord oost.

De snelheden van de vlucht Hapert zullen toch rond de 1.275 m.p.m. liggen schat ik. Klokken ergens tussen 10.30 uur en 10.45 uur.

Sezanne zal een lagere snelheid kennen denk ik. Rond de 1.225 m.p.m. wellicht. Het blijft natuurlijk erg lastig inschatten maar hier verwacht ik, met de nu bekende informatie, de aankomst ergens tussen 14.15 uur en 14.45 uur.

Recht van uit het zuiden komt Henrie (NL12-350 klz.zoon Kapitein Eenoog/dochter Matje/Scheve broek/dochter Precious Lady) aangestormd en met één draai op de klep. Kloktijd 10.36 uur hetgeen een snelheid is van rond de 1.254 mpm.

Het vervolg is redelijk, maar niet extreem snel. Kan ook bijna niet met maar liefst 8 herstartende duiven waarvan 3 stuks nog nooit de mand gezien hebben dit jaar.

De bloemen gaan dit keer naar J. & S. Timmermans, gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Voor ons op deze vlucht een vierde plek.

Vanuit het oosten komt Macho Woman (NL09-978 uit Silverboy van Jan Ganzeveld x dochter Spartacus van Pieter Veenstra) aangestormd om vervolgens gelijk geklokt te worden om 15.21 uur met een snelheid van 1.118 m.p.m.

Het vervolg is heel pover maar wel ruim binnen het uur alle zes weer op het honk terug en dat is een bijzonder prettige bijkomstigheid.

In de vereniging is het de tweede duif vlak achter de winnaar van deze week. Pieter Zijlstra is de gevierde man, één duif mee en één in de club beter kan niet! Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Uitslag Hapert tegen 256 duiven: 4,8,13,21,24,25,45 totaal 7 in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag van samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

Uitslag Sezanne tegen 50 duiven: 2,11,16,17 totaal 2 in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag van samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

En dan nog het mooiste, eindelijk alles thuis op de vluchtdag. Dit jaar nog niet eerder mogen meemaken. We zijn er bijzonder blij mee.

Tot slot voor onze vrienden uit Wilhelminaoord, familie Beute, van harte gefeliciteerd met de 1e NPO Sezanne. Die zit in de pocket Gert Jan!

Terug