Laatste nieuws

Op hoop van zegen

  • 23-5-2013

Een bijzondere ervaring, we zijn nog maar mei, de eerste dagfond vlucht en slechts 50 duiven in de vereniging bijéén gebracht door totaal 8 liefhebbers. Erg treurig allemaal.

Voor ons zijn er 6 strijders ingekorfd. 3 doffers en 3 duivinnen. Ze stonden er tijdens het inkorven uitstekend op en ze zijn dan ook met een goed gevoel ingekorfd.

De vlucht is vanaf het Franse Sezanne met voor onze duiven een afstand van rond de 510 kilometer. Eerste getekende is de NL10-595 Gilbert en tweede getekende de NL09-978 Magic Women. Twee behoorlijk ervaren duiven welke het zeker kunnen doen mits de omstandigheden goed zijn.

Ja en daar gaat het wel om komend weekend. Als we eerlijk zijn is de kans dat ze met de auto weer terug komen minstens zo groot dan dat ze gelost worden. De liefhebbers die niet voor kampioenschappen spelen hebben dan ook groot gelijk dat ze niet ingekorfd hebben denken we.

Het is bijzonder jammer, en misschien wel niet zo handig, dat de afdeling de vlucht niet heeft afgelast. Ook de financiën van de afdeling zullen er onder lijden waarschijnlijk. Maar goed we doen het er mee. Morgen wellicht nog enkele inkorven voor Hapert.

Terug