Laatste nieuws

Donker in Donkerbroek, duiven los om 13.45 uur, zeer slecht verloop

  • 18-5-2013

Zoals verwacht het is triest weer. Als we over het land de verte in kijken dan is het een triest aanblik. Een dikke bewolking zorgt hiervoor. Overigens geheel conform de voorspellingen.

Laten we hopen dat het na de middag allemaal wat beter wordt. Het zou mooi zijn als de zon er nog door heen komt vandaag. Een lossing voor de middag lijkt mij toch zeer onwaarschijnlijk.

Het is nu 13.15 uur, een lossing lijkt mij niet meer voor de hand liggend. Je kunt je zelfs afvragen of het verstandig is. Ik had gehoopt dat ze vanmorgen 80 kilometer dichterbij waren gekomen en dan rond 12.30 uur los. Echter ze staan nog in Pommeroeul dus dat wordt een bijzonder lastig verhaal lijkt mij. Komen ze wel los dan zullen er vast en zeker enkele duiven overnachten en dat is voor zo'n midfond vlucht toch eigenlijk niet de bedoeling. We zullen nog even afwachten.

De duiven zijn gelost om Pommeroeul om 13.45 uur bij een matige zuidwesten wind. Het is een relatief late lossing geworden helaas. We zullen afwachten hoe het gaat lopen. Geen enkel idee wat de snelheid zal worden. Klokken tussen 17.00 uur en 19.00 uur.

Update 17.00 uur, verwachte aankomsten niet voor 18.00 uur. Het kon nog wel eens een heel lastige vlucht gaan worden.

Dramatisch verloop, niet best zoals het tot nog toe gaat. Hier in Donkerbroek staat de teller op 5 van de 30. Eerste duif om 18.23 uur derde duif om 19.15 uur. Ik hoef niets meer te zeggen lijkt mij. Overigens de eerste duif was de NL10-595 Gilbert (1e getekende).

Dat wordt dus doorklokken op de zondag! Het zegt genoeg hoe het bij ons in de vereniging is toegegaan. Hopeloos, nog geen 25% terug en dat is toch uitermate slecht te noemen.

Bij ons staat de teller op 10 van de 30. Oftewel precies één derde terug.  Hopelijk hebben we morgen goed weer om nog een mooi aantal te mogen verwelkomen. Zo niet dan lijkt het einde seizoen voor velen vrees ik.

Update zondagmorgen 10.30 uur: Vanmorgen nog 10 stuks nagekomen. De teller staat dus op 20 van de 30 terug. Nog te veel achterblijvers maar dat is hier onder deze omstandigheden te doen gebruikelijk. Hopelijk mogen we vandaag nog enkele begroeten. 

Update 11.00 uur: Wederom twee strijders mogen verwelkomen. Nog 8 te gaan.

Update 12.30 uur: De teller staat op 24 stuks. Nog 6 te gaan derhalve. Onze duiven kennende zal het hier wel bij blijven en dan mogen we de handen dicht knijpen denk ik.

Update 13.30 uur: De laatste duivin is terug. Nog 5 doffers te gaan.

Update 15.00 uur: Zojuist Burritos mogen verwelkomen. Toch wel erg blij mee. Vloog reeds enkele top tien noteringen maar ook een 1e tegen ruim 9.000 duiven in de afdeling! Welkom terug!

Na twee intensieve duivendagen als laatste nog even de site bijwerken. Ten eerste moeten we Sjaak de Bie uit Makkinga nog feliciteren met zijn zeer nette overwinning gisteren. Tevens drie duiven bij de eerste tien in de club dus dat is een dikke pluim!

Voor ons een uitermate teleurstellende vlucht. En dan kijken we niet eens zo zeer naar het resultaat maar toch wel naar het feit dat de er aanvankelijk zo veel duiven achterbleven. Gelukkig hebben we vandaag, een voor onze begrippen, enorm aantal duiven nagekregen.

Hopelijk kunnen we ze weer op de rails krijgen voor de komende vluchten. Dat zal qua gewicht en in de hand wel lukken maar of ze ook in het koppie allemaal voldoende zullen herstellen is nog maar de vraag.

Komende donderdag inkorven voor de eerste fondvlucht. Het zullen voor ons slechts enkele duiven worden die we daar naar toe zenden. Voorzichtigheid lijkt geboden!

O ja, dan de uitslag in de vereniging: We beginnen op plaatsje 14, 40, 64 enz. en totaal 9 stuks op de uitslag 1 op 4 gerekend. Kortom ver onder de maat allemaal.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Terug