Laatste nieuws

De meisjes komen op gang

  • 14-5-2013

Een weekje rust, een geelpil en zie daar er is zowaar zichtbaar verbetering opgetreden bij het gedrag van de duivinnen.

Wilden ze tot nog toe nauwelijks tot niet trainen (wel rondjes vliegen maar dat noemen we hier geen trainen) daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen.

Ze willen er weer graag uit, en zoeken het luchtruim zonder problemen een uurtje op. Zonder vlag uiteraard. Bij vlagen komt er ook de nodige spirit en snelheid op en wordt het steeds een beetje aangenamer voor de bazen om dit schouwspel te aanschouwen.

Waarom het tot nog toe maar niet lukken wilde weten we niet echt. Controle bij de dierenarts heeft nooit iets opgeleverd maar toch konden de duivinnen hun draai niet vinden.

Of het "lek" nu boven is weten we natuurlijk helemaal nog niet, we zullen het maar rustig afwachten en ze in ieder geval een tweede kans geven.

De doffers daarentegen doen het uitstekend. De trainingen zijn zeer goed te noemen, de eetlust is nog steeds prima, de dons rui goed en ze zitten strak in hun verenpak. Wat dat betreft zijn er vooralsnog geen zorgen.

Dan de jonge duiven, het zijn net schapen. Ze stormen het hok uit om vervolgens het volledige grasveld in beslag te nemen. Tussentijds worden er wel de nodige rondjes gedraaid overigens. We hebben ook zeker nog geen haast. Vandaag gestopt met het voeren van kweekvoer en overgeschakeld op AS junior van Teurlings. Wellicht dat over een weekje het vliegen ook wel zal beginnen. Over een paar weken zullen we waarschijnlijk stoppen met verduisteren en ook dat zal de vlieglust nog meer gaan opwekken.

Terug