Laatste nieuws

Wat een amateuristisch gedoe! Lossing om 13.20 uur in Menen redelijk verloop

  • 11-5-2013

Er wordt al weer gereden met de duiven. Het is snel maar zal wel niet anders kunnen waarschijnlijk. De weersvoorspellingen zijn niet bijster goed maar mogelijk dat er rond de klok van 13.00 uur nog ergens in Strombeek gelost kan worden.

Het is toch altijd jammer dat je voor dergelijke vluchten dan op de donderdag in moet korven. Pure energieverspilling. Maar.......laten we eerlijk zijn alles is beter dan een slechte vlucht.

5 mei 2012 zijn we hier in Donkerbroek nog niet vergeten en dat zal ook nog wel een poosje duren voordat we die vergeten zijn denk ik. Zo'n vlucht niet graag weer, of nog beter nooit weer!

Het blijft aanmodderen binnen de afdeling. Erg triest om te constateren allemaal. Een website die totaal niet te benaderen is en ook nog eens mega ongebruiksvriendelijk is, een antwoord apparaat dat niet overgaat kortom kommer en kwel en dat midden in het seizoen!!

Maar goed via een grote omweg ben ik er achter gekomen dat we in Menen staan. Of en zo ja hoe laat er mogelijk gelost kan worden is nog niet bekend. We zullen toch maar rustig afwachten maar als het niet beter wordt dan momenteel in Donkerbroek (12.45 uur) dan kunnen we het schudden voor vandaag denk ik. Wat mij betreft mogen ze zelfs met de auto terugkomen, het is de vierde vlucht van het seizoen......weet u nog????

Toch nog een lossing en wel om 13.20 uur in Menen. Hopelijk gaat het allemaal naar behoren lopen vandaag. En ik moet eerlijk zeggen hoe ze komen maakt mij niet uit vandaag als ze maar komen! Verwachte snelheden rond de 1.700 tot 1.800 m.p.m. zou toch maar zo moeten kunnen. In dat geval klokken tussen 16.10 uur en 16.30 uur lijkt mij.

Hoog vanuit het noorden komt de NL12-382 aangestormd. Geenszins van doel om naar beneden te gaan en na diverse rondjes gemaakt te hebben krijgt hij gezelschap van de NL09-978 Macho Woman (uit Silverboy van Jan Ganzeveld x dochter Spartacus van Pieter Veenstra) welke uiteindelijk als eerste geklokt wordt om 16.19 uur direct gevolgd door nummer twee.

Het verloop is alleszins redelijk maar niet overdreven spectaculair.

In de vereniging de vierde gemelde liefhebber. De felicitaties wederom voor Fred van Veen, klasse gedaan.

Uitslag in de vereniging tegen 458 duiven: 6,7,14,23,25 enz. totaal 8 in de uitslag 1 op 4 gerekend oftewel 40% prijs.

Over het resultaat zijn we zeker tevreden. Niet dat het een weergaloze uitslag is geworden maar wel gekeken naar de omstandigheden. Wat dat betreft komt het overeen met de situatie van vorige week, ook toen geen knaluitslag maar wel enkele duiven mooi op tijd er bij.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

 

Terug