Laatste nieuws

Geen Niergnies, geen Bohain, geen Mariemburg maar Vervins

  • 9-5-2013

Het wordt bijna een verrassing waar onze duiven naar toe gaan. Maar zoals het nu lijkt gaan ze richting het Noord Franse Vervins, afstand 389 kilometer.

We hebben vanavond 20 duiven op reis gestuurd naar Vervins. Negentien doffers en één duivin. En we kunnen stellen dat ze er ook bijzonder mooi op staan. Wat dat nu weer waard zal zijn moeten we afwachten natuurlijk, een garantie is het allerminst!

De duivinnen hebben een weekje vrijaf gekregen. Ze trainen ons niet goed genoeg en dat is dan ook de reden dat ze thuis blijven. Na de zeer vervelende trainingsvlucht vanaf Zutphen, de eerste vlucht dus eigenlijk waarop we alleen de duivinnen speelden, zijn de dames er nooit weer goed voor komen te staan. Hopelijk doet een weekje rust iets goed met hen.

Hoe kan het lopen, vanavond rond de klok van 20.00 uur arriveert de laatste duivin nog van de trainingsvlucht Zutphen. Aanvankelijk waren er zes weg maar inmiddels zijn ze allemaal terug. Wrang overigens dat sommige collega liefhebbers menen een ander zijn duif zo lang vast te moeten houden. Want ze is bijna in topconditie teruggekeerd. Een telefoontje naar de rechtmatige eigenaars was wel zo aardig geweest lijkt mij.

De beide getekende duiven voor Vervins zijn de NL10-501 New Thijs en de NL10-669 Cum Laude, twee ervaren duiven welke de laatste weken in zeer goede doen zijn geweest.

In de vereniging overigens door 19 liefhebbers 458 duiven ingekorfd.

Naast Vervins hebben we ook nog 10 doffers ingekorfd voor Wijchen. Dit betreft een trainingsvlucht welke vrijdag hopelijk los gaan. De tien doffers zijn hoofdzakelijk herstarters en enkele bijgezette duiven

Terug