Laatste nieuws

Weduwnaars weer!

  • 7-5-2013

Eindelijk eens een paar dagen van lekkere warmte! Het doet een mens goed en datzelfde geldt ook voor de duiven. Het is ze gewoon aan te zien, ondanks dat ze al een tijdje staan te blinken lijkt het wel of worden ze nog steeds gladder en strakker. Kortom de warmte is een uitstekend medicijn voor onze gevleugelde vriendjes en vriendinnetjes.

We maken ons al weer op voor de eerste midfonvlucht. Bohain staat op het programma, nog nooit vanaf gevlogen bij mijn weten. Afstand rond de 380 kilometer hetgeen toch al een behoorlijke vlucht is. Tevens donderdagavond inkorven dus al een nachtje extra mand. Ook op donderdag inkorven, maar dan vrijdag los, voor een trainingsvlucht vanaf Wijchen. Ook hier hebben we enkele doffers die mee moeten. Het zijn herintredende duiven welke later bij gezet zijn omdat we enkele lege bakken kregen na een voor ons beroerd verlopen trainingsvluchtje vanaf Frederiksoord.

We zullen in ieder geval proberen ze weer voor deze vluchten klaar te krijgen.

De jonge duiven zijn inmiddels geënt tegen paramixo en tevens zijn ze met het kwastje behandeld tegen pokken. Dat hebben ze maar weer achter de rug, nu maar hopen dat we de coli weer eens een jaartje buiten de deur kunnen houden. Het is ons bijna 8 jaar lang gelukt totdat twee jaar terug plots de kwaal weer kwam opduiken. Nu is het niet iets om gelijk van in de stress te geraken maar wij vinden niets minder dan duiven die niet gezond zijn.

Terug