Laatste nieuws

Lekker weertje! Toch koud en los om 9.00 uur vlot verloop

  • 4-5-2013

Het is hier een prachtig begin van de dag. Als dat over geheel Nederland zo is dan hebben de lossingsverantwoordelijken weinig werk te doen vandaag. Laten we het hopen!

De duiven zijn inmiddels gelost om 9.00 uur bij een west zuid westen wind. En de wind is krachtig, het waait stevig op de ruimte zo heb ik zojuist ervaren toen ik de thuisblijvers voor een trainingsvluchtje heb losgelaten.

De geschatte aankomsttijden zal ergens tussen 11.40 en 12.00 uur liggen denk ik. Hangt natuurlijk een beetje af van de hoeveelheid zuid die in de wind zit. Maar snelheden tussen de 1.400 en 1.625 m.p.m. moet lukken.

De wind waait erg stevig kracht 3-4 schat ik in. Dat kan twee dingen te weeg brengen. Mocht er veel zuid in zitten dan al de snelheid oplopen is het hoofdzakelijk west (zie actuele windbeeld hieronder) dan zal het de snelheid eerder laten zakken denk ik. Ben benieuwd, één ding zeker andere wind.....andere duiven.....altijd verassend.

Hoog vanuit het noorden komt de NL10-501 New Thijs aangezweefd. Zoals te doen gebruikelijk met New Thijs neemt hij helaas altijd royaal de tijd om binnen te lopen. Ook nu niet anders maar toch nog kunnen klokken om 11.46 uur hetgeen een snelheid zal zijn van rond de 1.540 mpm.

Het vervolg is redelijk vlot, niet extreem maar ook niet onaardig. In ongeveer zes minuten toch een stuk of 16 duiven in de klok. Het begint er een beetje op te lijken.

In de vereniging zijn we de derde gemelde liefhebber. De bloemen gaan naar Fred van Veen. Van harte gefeliciteerd hiermee, na vorige week een veelbelovende uitslag neergezet te hebben nu de stijgende lijn doorgetrokken. Zo hoort het!

Uitslag in de vereniging tegen 668 duiven: 4,5,13,15,16 enz. totaal 22 op de uitslag van de 38 ingekorfde duiven 1 op 4 gerekend.

Ook al hebben we zeker wel eens betere uitslagen gekend, tevredenheid is er zeker. Niet zelden gingen we ongelooflijk de bietenbrug op bij snelheden als vandaag en de forme van de duiven zoals ze werden ingekorfd. Dat is ons in ieder geval bespaart gebleven deze week en is toch een grote stap voorwaarts.

Komende donderdag inkorven voor Bohain en Wijchen. Een midfondvlucht en een trainingsvlucht.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag van samen spel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

Terug