Laatste nieuws

Onderweg naar België

  • 3-5-2013

Vanavond 38 duiven ingekorfd voor de derde vitessevlucht, dit keer vanaf St. Truiden met voor onze duiven een afstand van 257 kilometer. Twee duiven minder dan aanvankelijk gepland, veroorzaakt door een paar kleine kwetsuren bij de duiven. Waarschijnlijk toch een kromsnavel die heeft willen toeslaan, althans aan de schaafwond boven op de rug van één van de duiven te zien.

38 stuks mogen het dus proberen om zo snel mogelijk richting thuishaven te vliegen. 24 doffers en 14 duivinnen. En ik moet zeggen met name de doffers stonden er tip top op. De duivinnen voelden ook goed aan maar in vergelijking met de mannelijke collega's toch minder dan de doffers.

De beide getekenden, we hebben geschoven dit keer. Gilbert is bij de top twee weggevallen ten kosten van de NL11-999 Burritos. Kortom 1e getekende de NL11-802 Jos, tweede getekende NL11-999 Burritos en derde getekende de NL12-569 Epke. We zullen zien wat de heren er van bakken.

Hopelijk zit het weer morgen nog een beetje mee. De voorspellingen zijn wel enigszins wisselvallig dus wat dat betreft kan het alle kanten uit.

In de vereniging zijn door 20 liefhebbers totaal 668 duiven bijéén gebracht. Dat zijn er toch dik 120 meer dan vorige week.

Geniet van de dag die komen gaat en geniet vooral van de aankomsten, ze zijn vaak magistraal om naar te kijken.

Terug