Laatste nieuws

We maken ons op voor St. Truiden

  • 1-5-2013

Vluchtnummer drie staat al weer op het menu! Zo kijk je vol verwachting uit naar de start van het seizoen en zo zit je er al weer midden in. Voor komende zaterdag staat St. Truiden gepland een mooie vitesse vlucht derhalve.

Vanavond nog naar dr. Fernand Mariën geweest voor de reguliere controle. Doffers, duivinnen en jongen werden door hem beoordeeld en hij kon geen onregelmatigheden vinden zo zei hij. Wat dat betreft voorlopig geen zorgen.

Het trainen van de doffers is zeer goed te noemen, de training van de duivinnen is nog steeds onder de maat vinden we. Dit laatste zal nog moeten verbeteren.

Zoals het nu lijkt zullen er wederom 40 duiven ingekorfd worden. Waarschijnlijk 15 duivinnen en 25 doffers dezelfde aantallen als voorgaande weken dus.

Met de jonge duiven lijkt het ook goed te gaan. Ze komen veel en langdurig buiten hetgeen hen zichtbaar goed doet. Er wordt zowaar al met regelmaat in formatie gevlogen. Dit laatste beperkt zich overigens nog wel tot rondjes om de deur. Ze ruien lekker en ze eten als grote kerels kortom tot op dit moment geen klagen. Echter we weten als geen ander dat zoiets in één dag kan omslaan. Om ons heen horen we toch al weer coli geluiden en daar wordt je nooit vrolijk van. Ook al kan je dat beter nu hebben dan een weekje voor de eerste jonge duivenvluchten denk we dan altijd.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen voor komende zaterdag.

Terug