Laatste nieuws

Goud voor Epke, Zilver voor Pieter

  • 27-4-2013

Het is erg koud en tevens bewolkt weer zo rond de klok va 8.00 uur. De lossingsinformatie geeft ook dezelfde tekst weer. Te koud en te bewolkt om duiven te kunnen lossen. Hierin komt in de loop van de morgen verandering.

Hopelijk hebben ze geduld en gaan ze niet eerder lossen dan ergens tegen de middag. Eerst maar weer rustig afwachten.

Het kon niet uitblijven toch nog een relatief vroege lossing. De duiven worden gelost om 10.00 uur bij een verwachte noorden wind kracht 2. De snelheid zal rond de 1.200 m.p.m. liggen denk ik. Verwachte aankomsttijd tussen 12.35 uur en 12.50 uur.

Waar ze weg kwamen, we hebben het niet goed gezien, maar plots klapwiekten er twee doffers hoog boven ons hok. Een keer draaien en ze vallen op het dak. Bleken dezelfde twee jaarling doffers te zijn die vorige week ook als eerste en tweede arriveerden. Dit keer was het de NL12-569 "Epke" uit First One x dochter Euro die als eerste een tijd liet noteren op het EC. Kloktijd 12.45 uur hetgeen een snelheid is van 1.184,3 mpm. De tweede duif, vier seconden later, was de NL12-583 "Pieter".

Het vervolg was zonder meer goed, niet spectaculair snel maar wel lekker regelmatig.

Zoals het nu lijkt zijn deze twee jaarling doffers goed voor 1 en 2 in de vereniging tegen 546 duiven. Absoluut niet verwacht dit keer maar het is er voor ons niet minder mooi om. Als alle meldingen kloppen dan is Epke hiermee toe aan zijn derde 1e prijs in de vereniging, geen verkeerde derhalve.

De uitslag in de vereniging is als volgt: 1,2,11,25,36,37,38 enz. totaal 18 van de 40 op de uitslag 1 op 4 gerekend. Het is zeker geen topuitslag geworden. Wel twee mooie vroege duiven en ook wel een zeer aanvaardbaar prijspercentage maar ze zullen toch wat korter op elkaar moeten gaan vallen. Nog genoeg werk aan de winkel dus.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag van samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia Oost

Overigens nog twee achterblijvers. Van elk geslacht ontbreekt er nog één.

 

Terug