Laatste nieuws

Vrijdagavond inkorven voor Hapert

  • 25-4-2013

We staan al weer voor de tweede vlucht van dit seizoen. Morgenavond moet er ingekorfd worden voor de vlucht vanaf Hapert met voor onze duiven een te vliegen afstand van 198 km.

Oorspronkelijk gaf het programma aan Ittervoort maar hier blijkt niet gelost te kunnen worden omdat er geen vier opleggers kunnen staan.

Erg vreemd verhaal, konden die er in december/januari nog wel staan dan vraag ik mij af. Omstreeks die tijd is het vliegprogramma toch vastgesteld?  Wij gingen in vroegere jaren altijd naar de lossingsplaats toe om live vast te stellen of er gelost kon worden. Of anders hadden we informatie van enkele liefhebbers uit die plaats die ons (soms) foto's opstuurden (toen nog per post) van de lossingsplaats en daarbij aangaven of er wel of niet knelpunten waren. Dat was in de jaren 90 van de vorige eeuw. Dat kan dus niet meer in dit tijdperk. Gelijk al weer kritiek dus en ja dat klopt en dat komt omdat ik zulke dingen nooit zal kunnen bevatten. Ik begrijp het pas als het gemeente bestuur besluit om op de lossingsplaats een grote kermis neer te planten, dan wordt het een ander verhaal.

Maar voor alle duidelijkheid het maakt ons persoonlijk niet eens zo veel uit vanaf welke plaats we vliegen. Het enige dat wel jammer is, is het feit dat we niet optimaal kunnen testen wat nu de invloed van de vlieglijn is. We zouden immers zeker in het begin meer de zuidelijke variant vliegen. Dat verhaal gaat nu niet op. Voor het overige komen de duiven net zo graag thuis vanaf Hapert dan vanaf Ittervoort volgens mij.

En dan de duiven. Zijn ze er klaar voor? Het is zeker nog lang geen 100 punten. Doffers doen het best redelijk, duivinnen doen het uitermate slecht. En dan bedoel ik in dit geval qua training. Ze voelen wel uitstekend aan, ze stralen ook bijzonder veel gezondheid en vitaliteit uit. We zullen zaterdag maar rustig afwachten wat ze er van bakken.

Zoals het nu lijkt gaan er 40 stuks de mand in. 25 doffers en 15 duivinnen.

Vrijdagavond meer info.

Terug