Laatste nieuws

De bloemen waren voor Pieter

  • 21-4-2013

En zo was het, afgelopen zaterdag mocht de NL12-583 zich kronen tot winnaar van de eerste officiële puntenvlucht van het seizoen 2013.

Een fraaie prestatie van deze jonge donker kras doffer. Ook een doffer die het niet van een vreemde heeft. Het kopvliegen zit namelijk rijkelijk in de aderen van zijn ouders en voorouders.

En zoals u weet krijgen bij ons alle winnaars een naam. Zo werd de NL12-583 gekroond met de naam Pieter. Pieter zult u denken, ja welke Pieter? Geen Pieter Veenstra de duivenvirtuoos uit Drachtstercompagnie ook al verdient hij zo langzamerhand ook wel om vernoemd te worden.

Nee dit keer gaat het om de naam van een groot Fries sportman van weleer. Niemand minder dan Pieter van Tuinen. Pieter van Tuinen, zeer gewaardeerd collega van uw webmaster, wist als youngster in 1997 op het Sjûkelan in Franeker (HET HEILIGE GRAS!!) de koningstitel in de wacht te slepen bij onze oer Friese sport het kaatsen. En beste mensen zoals u weet dat wordt alom gezien als het summum in de kaatssport.

 

Een ongekende prestatie van Pieter en daarmee wil ik hem graag, na jaren, nog eren door een duif naar hem te vernoemen.

Terug