Laatste nieuws

Marginus Oostenbrink uit Spier wint 1e afdeling met rechtstreekse van ons

  • 21-4-2013

Gisteren onze eerste officiële vlucht met voor ons een mooie seizoenstart met een 1e en 2e. Tevens gelijk al twee hele mooie referenties toegestuurd gekregen.

Om te beginnen was daar Marginus Oostenbrink uit Spier. Geen onbekende uit ons duivenwereldje. Een man die al menig afdelings overwinning op zijn naam wist te schrijven. Marginus haalde bij ons in de zomer van 2011 twee jonge duiven. Beide jongen speelde hij op de natour en de taartvluchten.

En laat nu gisteren niet één van deze twee de overwinning in de afdeling 10 voor zich opeisen vanaf de vlucht Wijchen. Het was de NL11-934 die 13.706 concurrenten te snel af was in afdeling 10. De snelheid van deze duif was 1.247 mpm.

De NL11-934 hebben we gekweekt uit de NL08-787 Blue Prince x de NL08-041 Fijne Jackpot. Kortom een edele afstamming. Blue Prince komt uit NL05-935 van Marcel van Zanden met veel Van Loon en Camphuis bloed via Eijerkamp in zijn aderen. De 935 stond gekoppeld tegen de NL05-174 Silver Princesje uit twee rechtstreekse Jan Ganzeveld duiven. De moeder van de overwinnaar van gisteren bij Marginus is niemand minder dan de Fijne Jackpot. Een rechtstreekse dochter uit de Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp. De Fijne Jackpot is tevens volle zuster van Vivian van Eijerkamp welke ons land vertegenwoordigde op de Olympiade.

Marginus van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Een mooie opsteker na al dat roofvogel leed bij jou!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

De tweede melding komt uit het noorden van onze provincie. Het is een referentie van Bernardus Bruning uit Veenwouden. Zie hieronder het berichtje dat deze sympathieke combinatie mij stuurde.

 

Beste comb. Stouwe /Douna,

Ik heb u weleens vaker gemaild over een duif die ik gekweekt heb uit een van uw duiven.

De zelfde duif vliegt nu weer een eerste in de club tegen 376 duiven en ze was 3 tegen 2364 duiven rayon het noorden.

Van de afdeling 48e/20.229 duiven. Ik dacht dit is misschien wel leuk om te weten.

Ze doet het super hier speelde vorig jaar ook al wat vroege prijzen.

Ik heb de afstamming even toegevoegd.

 

Met vriendelijke groet,

Bernardus Bruning.

Bruning en Zn

De bijgevoegde afstamming leert ons dat de vader van deze winnaar uit de NL08-540 Chicago Silver rechtstreeks Jan Ganzeveld x NL05-276 dochter Atilla van Hans & Evert Jan Eijerkamp komt.

Overigens zowel Chicago Silver als zijn zusje Silver Chicago, twee schimmels op ons kweekhok, hebben inmiddels meerdere eerste prijswinnaars opgeleverd. Twee super kweekduiven met veel Van Loon bloed in de aderen via de hokken van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Ook van de combinatie Bruning en Zn. de gelukwensen. Altijd bijzonder mooi om een eerste te spelen.

Terug