Laatste nieuws

Zware strijd maar wel goud en zilver, alles thuis

  • 20-4-2013

Prachtig blauwe lucht, bijna te blauw zou je denken en een prachtig wit gazon, veel te wit eigenlijk. Kortom de zon schijnt volop en is druk bezig de grond vorst te verjagen. Temperatuur om 8.00 uur slechts 2,5 graad Celcius boven nul. Het lijkt overigens bijna windstil.

Een vroege lossing zit er niet in, hoeft natuurlijk ook niet. Laat ze alstublieft nog een paar uurtjes zitten zou ik zeggen. De dag is nog lang en de vooruitzichten blijven voor vandaag goed dus geen haast.

Berichtje van SMS-duif (een aanrader voor iedereen!!) dat de duiven gelost worden om 10.30 uur bij een verwachte NNO wind kracht. Gelukkig dus geen lossing voor 10.00 uur. Een uurtje later had zelfs ook nog wel gemogen maar dit lijkt prima zo. Het is veel te koud dat wel maar dat wisten we gisteren ook.

De verwachte vliegduur, moeilijk weer in te schatten eigenlijk. Ik verwacht dat 1.250 mpm haalbaar moet zijn voor de eersten. Dat zou voor ons precies twee uurtjes vliegen worden. Klokken tussen 12.25 uur  en 12.40 uur lijkt mij.

De wind is straf, bijzonder straf zelfs. Het wordt nog een pittige vlucht ook denk ik. Aankomst niet voor 12.40 uur waarschijnlijk.

Vanuit het noordoosten meld zich plotseling hoog in de lucht een donker kras. Het blijkt al snel te gaan om een doffer. Vanwege het feit dat er weinig "doel" op zit is de gedachte ook al snel dat het een jonge doffer zal zijn.

Dit bleek te kloppen, na ruim 1,5 minuut omgeklapwiekt te hebben landt hij eindelijk op het hok en op de antenne. Met als gevolg......niet willen klokken dus als een speer het hok in om de duif te pakken en alsnog te klokken.

Kloktijd 12.36 uur hetgeen een snelheid is van 1.187,3 mpm. De volgende duiven volgen gestaag maar worden in eerste instantie ook allemaal niet geklokt. Pas na de 10e duif herpakt het EC zich en wordt er normaal alles geklokt. Vreemd eigenlijk.

De eerste duif is de jaarling doffer NL12-583 "Pieter". Hij komt uit een zoon van de Scheve Broek x dochter Return van Bert Berends. De moeder is onze Macho Woman (uit Silver boy x dcht Spartacus).

De tweede duif was de NL12-569 "Epke" uit First One x dcht. Euro. Zoals we het nu kunnen inschatten zullen deze beide duiven goed zijn voor een 1e en 2e in de vereniging tegen 701 duiven.

Overigens om 14.30 uur nog 12 duiven te gaan. Dat is te veel vinden we. Jammer maar het is vooralsnog niet anders, hopelijk komen er nog een mooi aantal na.

Helaas melden op de site van PV Blauwband Balk lukt niet. Alle duiven die gisteren ingelezen zijn waren verdwenen en tevens konden ze niet met de hand opgevoerd worden.

Om 16.00 uur nog 9 achterblijvers, lijkt nergens naar maar het is niet anders. Hopelijk gaat de wind nog liggen tegen het einde van de avond. Want volgens mij is de wind wel een hele grote spelbreker geweest vandaag en dat is altijd jammer. Maar........gelukkig kunnen we er niets aan doen en is het voor een groot groep duiven gelijk.

Het is een uitslag geworden waar we zeer tevreden mee zijn. Tegen 701 duiven in de club werd het: 1,2,9,12,18,19,23 enz. totaal 14 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. Dit laatste is natuurlijk niet goed.

Helaas nog twee achterblijvers en daar komen we, gelet op de informatie vanuit de vereniging, wel aardig goed mee weg. Hopelijk komen ze morgenvroeg nog ook al zal dat wel erg lastig worden schat ik in.

Klik hier voor de volledige verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag van rayon Frisia (Oost)

Update zondagmorgen 8:00 uur de duivin zit reeds te wachten.

Update 8:45 uur ook de doffer is weer gearriveerd, alles compleet.

Update 9:00 uur: vanuit het zuiden komt een blauwe duif aangevlogen en valt op het dak. Blijkt een duivin van vorige week te zijn. Van Zutphen dus nu nog twee achterblijvers.

Tevens zijn vanmorgen de eerste referenties binnengekomen. Successen behaald met duiven welke van ons afkomstig zijn of in ieder geval bloed van onze duiven in hun aderen hebben. Later hier meer over.

 

Terug