Laatste nieuws

De schwung is er nog niet!

  • 15-4-2013

Het blijft een gepruts, althans zo voelt het al enkele weken. Het feit dat de vluchten uitgesteld zijn en dat het allemaal zo moeizaam op orde lijkt te komen voelt aan of heb je nooit met duiven gevlogen (denk ik). Het is allemaal zo plichtmatig, zowel bij de baas als bij de duiven denk ik wel eens.

En toch.......ze staan er op als plaatjes, trainen redelijk tot goed ook al is het minder uitbundig dan enkele weken geleden. Ze zijn absoluut gezond, mest is perfect, eetlust is prima en er zit meer dan voldoende "leven" op de duiven.

Kortom het wordt gewoon tijd dat we starten met de vluchten denk ik. Maar zoals het kopje van dit stukje tekst al aangeeft het voelt of zit de schwung er nog niet op en dat is vervelend.

Overigens moeten we wel bedenken dat we inmiddels 13 duiven "armer" zijn. Dertien! en........hiervan is er niet één opgevreten door de roofvogel.

Nee niet gepakt maar het heeft in ieder geval wel gezorgd dat twee duiven lijken afgeschreven door de roofvogel stress. Één heeft een ritje gemaakt in de klauwen van de kromsnavel maar kon gered worden, deze duif luistert naar de naam Hilversum. Nou Hilversum ziet er weer prima uit en traint zijn eigen rondjes volop mee. Gaat ook regelmatig mee met de trainingsvluchtjes maar komt ook altijd tijden achter de meute aan. Een ander lijkt zich het lazerus geschrokken te zijn waardoor het tussen de oortjes niet goed lijkt te zitten.

Dan twee volledig afgeschreven vanwege vleugelproblemen vervolgens ééntje met een gebroken vleugel en beschadigde borst en ééntje met zijn borstbeen dwars door de midden.

Tot slot vorige week zondag vanaf Havelte totaal 5 doffers verspeelt en afgelopen zaterdag vanaf Zutphen nog eens vier duivinnen verspeelt.

We kunnen een stoot verdragen, er zijn duiven voldoende als het om aantallen gaat er is bij de baasjes ook karakter genoeg om "gewoon" door te gaan, daar lopen we al te lang voor mee namelijk,  maar we denken ons wel dat het een mooi gat is en dan moeten de vluchten nog beginnen.

Ach ja duivensport fijne hobby! Ja toch?

Terug