Laatste nieuws

Dramatisch verloop

  • 13-4-2013

Zoals vrijwel altijd begint de dag grijs en grauw. We zullen nog wel even geduld moeten doen en misschien wordt het zelfs wel dik na de middag voordat de duiven er uit kunnen. Dat is gelukkig bij een kort vluchtje zoals vandaag op het programma staat geen probleem. Er kan nog makkelijk om 15.00 uur gelost worden bij wijze van spreken.

De wind gaat straks naar het zuid westen, altijd erg jammer maar ook dat hebben we niet in de hand.

Gisteravond nog geprobeerd om het D bestand in te lezen in het meldsysteem van Balk. Dit lukte niet helaas. Blijkt dat het bestandsformaat niet goed is, dus maar goed dat er een trainingsvlucht is dan kunnen dergelijke problemen nog vroegtijdig opgelost worden

Nu rond 10.45 uur, de zon begint er voorzichtig doorheen te prikken. Hij komt er aan derhalve! Als we een beetje geluk hebben kan er tussen 12.00 en 13.00 uur gelost worden denk ik.

Overigens, heeft u er ook zo'n last van? Onze site van de afdeling is zo verschrikkelijk traag, dacht eerst nog dat het aan mijn pc en of laptop lag maar dat is het niet. Zeker niet zelfs, net twee nieuwe apparaten aangeschaft maar de traagheid van www.F96.nl blijft onveranderd. Doodzonde en dat in deze tijd! Hopelijk vinden ze daarvoor nog een oplossing.

Net terug van het africhten van de doffers vanaf Fredriksoord. Heb nog niet gezien of ze thuis zijn inmiddels maar we zullen maar rustig afwachten. De duiven in Zutphen zijn gelost om 14.00 uur bij prachtig weer. Klokken tussen 15.00 en 15.30 uur lijkt mij.

Om 15.07 komt de eerste duivin aangevlogen die daarbij opgehouden wordt door een nagekomen doffer. Een paar minuutjes verspeeld maar uiteindelijk geklokt om 15.09. Nu om 16.07 zijn er drie terug van de 19. Het gaat niet super snel derhalve.

Er ontbreken nog 8 stuks op appèl. De derde plaats op de uitslag was nog goed maar het vervolg was uitermate slecht. Van de 235 klokduiven waren er om 19.00 uur slechts 163 terug in de vereniging. Uiteraard waren er ook nog vrachtduiven maar ook daar hetzelfde beeld. Jammer dat het zo heeft moeten lopen maar hopelijk komen er morgen nog een aantal na.

De snelste duif was van S. Kiewiet, een mooiere start is niet te wensen! Van harte gefeliciteerd hiermee!

 

Terug