Laatste nieuws

Eindelijk!

  • 12-4-2013

Niet dat we stonden te trappelen, dat zeker nog niet. Maar vanavond kon er dan toch eindelijk ingekorfd worden. Op het programma staat een trainingsvlucht vanaf Zutphen met voor ons een afstand van rond de 96 km.

We hebben besloten om alleen de duivinnen in te korven, totaal 19 in getal. Zijn ze goed getraind? Jazeker dat zijn ze absoluut! Hebben ze genoeg trainingsvluchtjes gehad? Nee zeker niet!

Slechts drie keer een africhtingsvluchtje vinden we normaal gesproken er zeker twee te weinig. Het is ook de reden dat we de doffers hebben laten zitten. Deze zullen in het weekend nog een tweetal keren worden afgericht en gaan normaal gesproken maandagavond de mand in voor een trainingsvlucht met de afdeling vanaf Duiven. We hopen hiervoor nog een vereniging te vinden waar we mogen in korven.

Wat het gaat worden morgen, geen idee. Geen hoge verwachtingen maar dat hoeft ook absoluut niet. Als ze morgen de weg terug maar vinden dan is het ons al lang goed.

In de club totaal 331 duiven bijeen gebracht, een redelijk aantal waarvan we verwachten dat het aantal volgende week tenminste zal zijn verdubbeld.

O ja, bijna vergeten. Onze duiven hebben natuurlijk nog geen midfondvlucht gehad als training. Het kopje van het vorig nieuwsitem zou dit kunnen doen vermoeden. Nee zo idioot doen wij het zeker niet en wij houden er al helemaal niet van om de duiven zo vroeg in het seizoen zo op te jagen. Enkele reacties die ik gelezen heb wezen op het feit of zouden onze duiven ik weet niet wat voor vlucht gehad hebben. Het was "slechts" Havelte maar ze kwamen of was het een midfondvlucht vanuit België en dat heb ik natuurlijk willen aangeven.

Geniet er van morgen!

Terug