Laatste nieuws

Al vast een pittige midfondvlucht gehad

  • 7-4-2013

Zo die hebben ze maar mooi in de vleugels. Vanmiddag de duivinnen gelost in Frederiksoord. Totaal 19 stuks waarvan 14 gelijktijdig binnen no time thuis waren. De overige 5 zijn redelijk snel nagekomen.

En dan de heren, deze 34 rakkers losgelaten in Havelte. Een afstand van rond de 28 kilometer. Bij mijn thuiskomst nog niets aanwezig hetgeen mij zeer verbaasde want ik heb nogal wat tijd nodig gehad om thuis te geraken. Veel zondag rijders op de weg namelijk.

Maar goed de doffers hebben blijkbaar wat anders in gedachten gehad. Ze hebben er lang over gedaan. Erg lang zelfs en het heeft de hele middag duiven gedruppeld. Een allerminds goed verloop met, en dat is wel jammer, op dit moment nog zeven achterblijvers. Aan het weer zal het niet direct gelegen hebben. De temperatuur schommelde tussen de 8 en 9 graden en de wind was zeer matig uit het westen. Mogelijk dat dit laatste mee heeft gespeeld, de wind was plots van oost naar west gegaan.

Opvallend, eigenlijk zeer opvallend, alle taartjongen van vorig jaar zijn weer aanwezig. De zeven achterblijvers zijn allemaal jongen welke het hele jonge duivenseizoen, dus inclusief Morlincourt, hebben gehad als jong. Mogelijk komen er morgen nog enkele na, we zullen maar rustig afwachten.

Overigens zijn de duiven er wat ons betreft klaar voor. De afdeling heeft aangegeven dat er komende zaterdag een trainingsvlucht wordt gehouden. Uit Zutphen en Meppel. Bij welke wij horen is voor ons niet duidelijk helaas. Ook daar maar rustig afwachten dus. Of we in gaan korven is nu nog niet bekend, we zijn niet echt in voor trainingsvluchten namelijk. Maar mocht het weer er goed voor staan dan zullen we wellicht wel inkorven. Bij enige twijfel zullen we dit zeker niet doen.

Terug