Laatste nieuws

Voor de derde keer een trainingsvluchtje

  • 6-4-2013

Het was vandaag zowaar iets aangenamer weer. Regelmatig kon je vandaag buiten zijn met alleen de stofjas aan. Eindelijk momenten dat de dikke winterjas aan de kapstok kon blijven hangen. Voor ons reden om de duiven, voor de derde keer, een trainingsvluchtje voor te schotelen.

Eerst met de doffers richting Boyl. Alle duivinnen keurig opgesloten in de broedbak zodat ze de doffers konden verwelkomen. Het verloop was prima, in een zucht alles thuis en er valt niet tegen te kijken zo snel ze in het hok zitten.

Vervolgen de weduwduivinnen gepakt en ook die naar Boyl gebracht en aldaar losgelaten. Dit duurde iets langer maar een kwartier na mijn thuiskomst kwam er ook een grote koppel meisjes aangevlogen. Bleken er uiteindelijk drie te ontbreken. Twee daarvan waren zeer kort daarna ook present en nummer laatst heeft er zowaar een paar uren over gedaan. Maar in ieder geval wel weer de hele koppel compleet.

Overigens op plaats van lossing waaide het stevig en was het behoorlijk fris. Toch nog steeds geen echt duivenweer. Morgen zullen we de exercitie nog maar weer eens herhalen. Als het meezit hebben ze dan vier trainingsvluchtjes achter de rug.

Overigens zit het niet echt mee qua blessures. Een tweetal met vleugelproblemen, twee met zware botbreuken en nog eens twee getraumatiseerd door de roofvogel. Wellicht is het voor alle zes einde oefening. De vleugelproblemen is wel het meest triest maar ligt wel voor de hand. Het is veel te koud geweest en de wind is veel te straf geweest. De snelheid van de wind af is erg hoog telkens en vervolgens moet er met kracht weer tegenin gevlogen worden. Het is eigenlijk vragen om problemen. De twee getraumatiseerde duiven is een ander verhaal. Mogelijk dat één er van het nog wel gaat redden maar reken maar dat het er in hakt als je een dikke honderd meter wordt meegenomen door de roofvogel. Ze vliegen weer hun rondjes en zijn trouwens ook alle drie keer mee geweest met de trainingsvluchtjes maar ze kunnen het niet echt doen. Tja en dan een mooie doffer waarvan het borstbeen dwarsdoor ligt en een eveneens hele fijne jonge doffer waarvan de borst ligt beschadigd is maar de vleugel gebroken is. Deze twee laatsten zijn zeker afgeschreven voor de sport. We hebben het nog kunnen opvangen door de reserve doffers op te trommelen. Ach ja de één zijn dood is de ander zijn brood.........zelfs in de duivenwereld.

De kans is groot dat de afdeling deze week twee africhtingsvluchten organiseert. Een doordeweekse voor de ene helft van de afdeling en één op zaterdag de 13e april voor de andere helft van de afdeling. Betekent dus dat we hoogstwaarschijnlijk een week later starten met de officiële vluchten.

Terug