Laatste nieuws

Vier nieuwe aanwinsten voor het jonge duiven hok

  • 30-3-2013

Gistermorgen konden de beloofde jonge duiven gehaald worden bij de familie Eijerkamp. Vier halve Stefaan Lambrechts duiven. Stefaan Lambrechts de man van de kettinguitslagen uit Berlaar. Bijna ongelooflijk hoe hij uitslagen weet neer te zetten en met wat voor een haast de duiven van Stefaan binnen willen lopen. Ze breken bij wijze van spreken bijna hun poten om binnen te geraken. Zo zouden we het allemaal graag willen zien denk ik.

Maar goed om uit te proberen en bij wijze van vrienden dienst heeft Hans senior ons enkele jongen uit de rechtstreekse Lambrechts duiven toegezegd. En wat Hans zegt komt hij na dus zo was daar gisteren het moment dat er enkele jongen gehaald konden worden. Het hadden er zelfs enkele meer kunnen zijn maar we zitten eigenlijk helemaal vol. De kweek is zo extreem goed verlopen dat we eigenlijk helemaal geen uitval hebben. En los hebben we ze ook nog niet gehad dus de roofvogel heeft ook nog niet kunnen toe slaan. Kortom bij Eijerkamp gisteren vier jongen opgehaald.

Twee uit de broer van Olympic Bolt welke 1e Olympiade Jong in Nitra 203 was. Tevens een jong uit een broer van de 184-11 welke 9e asduif jong was bij TBOTB 2011. De partners van de rechtstreekse Lambrechts duiven zijn als volgt: Enodia (dochter Euro), een dochter uit Prima Vera en nog een dochter uit Koper Lady. Kortom er zijn vier jongen gehaald welke dus ook nog eens kleinkinderen zijn van Prima Vera, Euro en Koper Lady.

Koper Lady is afkomstig van Jan Kaman en was beste duivin WHZB 2006. La Prima Vera won waar liefst 10x een 1e prijs en Enodia (dcht. Euro) is onder andere grootmoeder van de 2e Olympiade duif 2011 in Poznan.

We zijn er blij mee en laten we hopen dat er één goede bij zit. De tijd zal het leren....

Terug