Laatste nieuws

Prachtige informatieve bijeenkomst met Wim Koelma

  • 23-3-2013

Dat was gisteravond beslist de moeite waard. Op initiatief van ons en de Comb J&S Timmermans hebben we vorig jaar afgesproken om een goed presterende liefhebber uit te nodigen in de club om zijn verhaal eens te doen over, met name, het jonge duivenspel.

Gisteravond was het dan zo ver. Rond de 25 leden waren present om het verhaal van onze generaal kampioen van de afdeling Friesland '96, Wim Koelma uit Joure, aan te horen. Het was voor Wim de eerste keer maar hij is met glans geslaagd. Op een duidelijke wijze bracht hij zijn verhaal. Voor iedereen te begrijpen en zonder omwegen vertelde Wim over de wijze waarop hij het duivenspel beoefend.

In de zaal trof hij een aandachtig gehoor en kwam er zo nu en dan een interessante discussie tot stand. Hopelijk zijn er enkele liefhebbers die er het nodige van hebben opgestoken. Wij hebben in ieder geval enkele zaken gehoord welke we zeker nog eens ter overweging mee zullen nemen in ons toekomstige verzorgingsmethode.

Vanmiddag naar de informatie bijeenkomst in Ureterp geweest aangaande het rekenwerk. Petje af voor de commissie die in een weekje tijd met zijn bevindingen moest komen. Het advies zal zijn om met Compuclub te gaan rekenen en de overeenkomst met Pigeonvillage voor 2013 na te komen. We respecteren de overeenkomst niet maar betreuren hem wel zo werd in de zaal gesproken. Het gaat dus geld kosten voor de afdeling. Maar goed beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Hopelijk neemt het bestuur het advies over zodat we straks aan de slag kunnen met Compuclub want dat is wel duidelijk geworden, Compuclub is waar het overgrote deel van onze leden voor willen gaan.

Na de bijeenkomst nog alle vliegduiven geënt tegen pokken. Met het kwastje te werk gegaan derhalve. Tevens alle vliegduiven voorzien voor een druppel tegen het luis.

Los hebben we ze zowel vandaag als gisteren niet gehad. Het is ons vele malen te koud. Voeg daar aan toe de straffe wind en het op loer liggen van de kromsnavel. Het maakt voor ons dat we even pas op de plaats doen.

Gisteravond is in de club nog besloten om niet deel te nemen aan de trainingsvlucht van de afdeling, mocht deze doorgaan althans. Ik denk een bijzonder wijs besluit. Ook al weten we heel goed dat duiven prima tegen de kou kunnen, je kunt ze met deze kou ook heel snel opzadelen met (kop)problemen.

Terug