Laatste nieuws

Hopeloze voorbereiding

  • 21-3-2013

21 maart, hoe was het ook al weer........de lente begonnen of zoiets? Of toch een vergissing? Het begin van de winter? Weet u het nog?

Toch maken wij duivenliefhebbers ons allemaal al weer volop druk. Druk omdat het vliegseizoen al weer voor de deur staat. Het vliegseizoen voor de deur? Jazeker nog even en dan mogen we weer los.

Echter veel lol is er nog niet aan. Het is verrekte koud, veel te koud zelfs voor mens en dier om er ook maar enigszins het ritme op te krijgen. Nu is het allemaal nog redelijk vroeg en kan er de komende paar weken ook nog van alles gebeuren. Maar wat zouden we al graag de koppel onder normale omstandigheden hun rondjes laten draaien.

Tja en dan die verhipte roofvogels. Het is toch echt een plaag aan het worden. Vandaag ook weer het nodige mee gemaakt met de koppel. De roofvogel die genadeloos toe leek te slaan. Stress op de koppel, duiven onder de struiken, duiven die bijna dwars door de spoetnik heen knalden om binnen te geraken. Aanvankelijk twee doffers achterwege. Gelukkig keerden beiden laat op de avond terug. De "780" mist wel 7 staartpennen maar kent verder geen verwondingen. Wat heeft zo'n beestje geluk gehad. Geluk dat hij in perfekte conditie en gezondheid is waardoor hij met zijn snelheid de roofvogel dus nog net voor kon blijven. Een kwestie van centimeters......

Het ergste is wel dat er angst en stress op de koppel komt op deze wijze en daar zit niemand op te wachten. Kortom om hopeloos van te worden!

Gisteravond nog naar dr. Fernand Mariën geweest. Onze huisdokter voor de duiven. Hij kon gelukkig geen onregelmatigheden bespeuren. Dit weekend wordt er nog geënt tegen pokken. Tevens zullen we ze alsdan voorzien van een druppel tegen luis en ongedierte in het verenpak.

De jonkies doen het goed. Ze weten de voerbak maar wat goed te vinden. Ze zijn nu een dag of vijf gespeend. We zullen ze voorlopig nog niet buiten laten. Kan ook niet want dan blijft er waarschijnlijk niet een jong over en zal de "kromsnavel" zich te goed doen aan dit heerlijke malse vlees.

En dan, ja dan nog dat geouwehoer over de rekenaar bij ons in de afdeling. Wat een ongelooflijk verspilde energie. Zonde dat het zo moet lopen allemaal. Maar goed we rekenen in ieder geval dit jaar bij Compuclub dat is wel vrijwel zeker lijkt mij. Of men moet uit zijn op muiterij en dat kan ik mij toch echt niet voorstellen. Is ook niet wenselijk overigens. Vergeet niet dat er niemand gebaat is bij het opstappen van het bestuur. Dat is ook zeker niet wat de leden willen. Maar voor wat betreft het rekenwerk staan de mening van het bestuur en die van de leden lijnrecht tegen over elkaar. En hoe was het ook al weer? Het bestuur zit er toch voor en namens de leden? Of is dat een ouderwets uitgangspunt? Ik dacht het niet overigens!

Kortom een HOPELOZE voorbereiding in allerlei opzicht. Laten we snel hopen op betere omstandigheden. Één troost, het geldt voor praktisch alle collega liefhebbers. Gedeelde smart is halve smart nietwaar?

In onze afdeling is volgende week de eerste trainingsvlucht. Geen idee of het door zal gaan maar wij zijn 100% zeker niet van de partij. De training van onze duiven is wel voldoende maar het is ons vele malen te koud. Dus maar rustig afwachten.

Terug