Laatste nieuws

Grote heibel in de afdeling en de rest.......

  • 3-3-2013

Gisteren een prachtige dag gehad bij het bezoek aan de voorjaarsbeurs in Houten. Tjonge wat een drukte, in jaren heb ik dat niet meegemaakt. Dat komt natuurlijk ook vanwege het feit dat we normaal op de (rustige??) zondag de beurs bezoeken. Maar goed op zaterdag dus een drukte van belang. Hoe zo leeft de duivensport niet meer?

Veel, zeer veel bekenden weer gezien en gesproken. Altijd mooi, een praatje maken met de vele liefhebbers die er met jonge duiven stonden. Sommigen waren redelijk snel uitverkocht. Anderen moesten wat meer geduld hebben maar over het algemeen werden er wel degelijk duiven verkocht.

Ook bij de standhouders was het een drukte van belang. Prachtig eigenlijk zulke dagen, alles onder één dak en ook nog eens heel veel van je sportgenoten en sport vrienden in diezelfde ruimte. Het kan bijna niet efficiënter!

Twee dingen vielen op, ten eerste werd er veel gesproken over de roofvogel. Dit is toch voor vrijwel iedereen een enorme grote plaag aan het worden. Het wordt zo langzamerhand tijd dat de overheid hier maatregelen gaat treffen. De balans is er volledig uit volgens mij.

Het tweede wat opviel was de enorme woede over hetgeen de afdeling Friesland '96 mogelijk te wachten staat. Er blijkt een overeenkomst gesloten te zijn met het rekenburo PV (pigeon village). Dit terwijl we al zeer vele jaren rekenen bij Compuclub en dat met enorm veel voldoening. Ook zaterdag heb ik niemand gehoord die blij was met deze beslissing.

Wat dan weer des te frustrerender is, is het feit dat (een deel) van het bestuur tot dit besluit is gekomen zonder hierbij de leden te raadplegen. Het lijkt waarachtig wel of er bestuursleden zijn die aandelen hebben in het rekenburo van PV. Na hetgeen PV ons als Nederlandse duivenhouders allemaal heeft aangedaan zou het toch niet moeten kunnen dat wij als afdeling Friesland daar zaken mee gaan doen. We zullen zien wat er a.s. zaterdag nog te regelen valt. Kon wel eens een taai verhaal worden met een heel vervelend slot.

De duiven inmiddels drie keer buiten gehad. De tweede keer was het gelijk bingo. Twee haviken die de aanval inzetten op één van onze jaarling doffers. Hij is gegrepen en meegenomen. Door kordaat optreden kon de duif nog gered worden ook al is het altijd afwachten of hij voor de sport nog van waarde is. Vrijdag en zondag geen problemen gehad. De kop is er dus duidelijk af, nu hopen op warmer weer en dan langzaam opbouwen tot een klein uurtje vliegen per dag.

De jonge duiven groeien als kool. Dat gaat echt snel en de kleuren zijn inmiddels herkenbaar. De eieren van de tweede ronde (de overleggers) zullen de komende week al weer uitkomen. Het duurt niet lang meer en we zijn op tal als het gaat om het aantal jongen.

Terug