Laatste nieuws

Eerste rondjes weer gedraaid

  • 27-2-2013

Vandaag een mooie dag, helder met veel zonneschijn. Dus een mooie gelegenheid om de duiven voor het eerst weer eens buiten te laten. Beide hokken losgehad (niet gelijktijdig) en het is gelukkig prima gegaan.

Ze hebben een tijdje gevlogen en ook het binnenlopen verliep vrij goed. De kop is er dus af en we zullen vanaf nu proberen om met enige regelmaat de duiven buiten te laten trainen. Met enige regelmaat hetgeen dus nog niet wil zeggen dat we ze dagelijks buiten zullen laten.

Rustig opbouwen is het motto, er is nog ruim voldoende tijd om de duiven in het gewenste ritme te brengen. De praktijk leert veelal dat als je drie weken voor de eerste trainingsvlucht start met loslaten dat je zelfs dan nog op tijd bent om de duiven goed naar huis te krijgen.

De jonge duiven groeien als kool. Alles geringd en van de meesten wordt zo langzamerhand zichtbaar wat voor kleur verenpak ze krijgen. Altijd mooi om het jonge spul te zien opgroeien. Verbazing wekkend is het om te zien hoeveel voer er door gaat en hoeveel ........ mest er geproduceerd wodt! Het lijkt wel of kunnen ze niet zat, liter blikken vol wordt er momenteel verstrekt. Het meeste voer dat opgenomen wordt door de ouders zal weer doorgegeven worden aan de jongen in de schaal.

Komend weekend staat Houten op de agenda. Zoals het nu lijkt zullen we ook daar een kijkje gaan nemen.

Terug