Laatste nieuws

Eerste jongen geringd

  • 21-2-2013

Zo heb je nog tientallen eieren liggen en zo ben je al weer aan het ringen! Het gaat altijd snel met het duivenvolkje, gisteravond het eerste koppeltje jongen geringd.

Voor het overige zijn alle eieren nu uitgekomen. Gisteravond tevens de eieren bekeken welke voor de tweede keer gelegd zijn. Hieruit bleek dat ze allemaal bevrucht zijn dus ook daar geen klagen!

Zo langzamerhand zullen we toewerken naar de eerste trainingen. Als de jongen een dag of veertien oud zijn dan zullen we de oude duiven weer de gelegenheid geven om hun eerste rondjes te gaan draaien. We zijn dan rond de eerste maart en daarmee wordt het startschot voor het komende seizoen definitief gegeven.

Gisteren nog een fijn telefoontje gehad van Evert Jan Eijerkamp. Zoals het nu lijkt zullen er een zestal jongen richting Donkerbroek gaan. Jongen gekweekt uit hun Stefaan Lambrechts duiven, de duiven welke hun vorig jaar zo enorm hebben verrast door hun ongelooflijke prestaties. We wachten maar rustig af wat het gaat opleveren, maar wel weer leuk om naar uit te zien natuurlijk.

De mooie tijden gaan weer aanbreken!

Terug