Laatste nieuws

Plannen moeten worden gemaakt

  • 13-2-2013

Doelen moeten weer gesteld worden. Ieder jaar streven we een aantal doelen na, doelen die we uiteraard graag willen verwezenlijken. Doelen waarvan we denken dat ze ook realistisch zijn. Doelen waar ook nog enige uitdaging in zit natuurlijk. Vooral dit laatste is niet onbelangrijk. Het houdt ons scherp en alert en zorgt er voor dat we de juiste focus houden.

Zoals de meesten zullen weten hebben we ons gespecialiseerd in het generale spel. U leest het goed, gespecialiseerd….jazeker zo wordt het ervaren en beleefd. Daar waar heel postduiven besturend Nederland bijna roept dat specialisatie de redding is van de duivensport hebben wij het geluk ons ook te hebben gespecialiseerd. En we kunnen alleen maar een advies aan de heren bestuurders geven, handen af van deze tak van sport. Naast overnacht, eendaagse fond of jonge duivenspel is ook het generale spel een vorm van specialisatie, en neem van mij aan ook nog geen eenvoudig onderdeel in het pallet van specialisatie.

En wat ons betreft moet dat ook zo blijven. Iedereen zijn keus dat is helder en ook dat moet zo blijven. Maar zorg er altijd voor dat er een compleet programma ligt waar ruimte is voor al de vormen van specialisatie binnen onze duivensport. Genoeg daarover.

Wat we zeker weer proberen te bereiken is het generaal kampioenschap in de vereniging, blijft nog altijd op één staan.  Dit aangevuld met een aantal mooie overwinningen met daarbij enkele in groot verband (samenspel/rayon/afdeling). Ook willen we graag weer een groot aandeel in de top tien noteringen op de uitslag van de vereniging. Zowel in het samenspel als in rayon Frisia dient een koppositie ingenomen te worden bij de generale kampioenschappen. En als laatste een NPO teletekst notering is altijd welkom.

Echter, we kunnen wel van alles willen en plannen maar er zijn natuurlijk ontzettend veel factoren die hierbij een rol spelen. Factoren waarbij we ook niet altijd alles zelf in de hand hebben. Daar komt bij, en laten we het hopen dat het zo is, dat de concurrentie wellicht ook zijn plannen heeft gemaakt.

En heel stiekum hopen we echt dat de concurrentie fors zal toenemen, het zorgt alleen maar voor nog meer scherpte, fanatisme en daardoor nog meer sportbeleving. Dit laatste is een absolute must om te slagen in de doelstellingen namelijk. Goede duiven, goede verzorging, goede huisvesting, goed beleid, een visie, goede medische begeleiding, een goede wind, een beetje geluk…….het is allemaal nodig om te kunnen slagen.

Laten we met zijn allen ons best doen om tot mooie resultaten te komen.

Terug