Laatste nieuws

Fonddag maar dan anders....

  • 10-2-2013

Gisteren, tussen de bedrijven door, nog even tijd vrij kunnen maken om de duivenhappening in Drachten te bezoeken. Onder de titel Fonddag maar dan anders werd daar voor het tweede achtereenvolgende jaar een middag georganiseerd voor postduivenliefhebbers, met een sterke trek richting de fondmannen.

Nou het was de moeite waard, meer dan waard zelfs. Weer een paar fijne gesprekken kunnen voeren, bekenden de hand gedrukt en natuurlijk nog één van de vele lezingen bij kunnen wonen.

Wij waren te gast bij Albert Winkel die het één en ander heeft verteld over de klimaatonderzoeken in onze duivencontainers. Tjonge bere interessant en veel opgestoken ook. Een deel van de informatie had ik ooit al wel eens gelezen in de wetenschappelijke publicaties op de NPO site maar als er dan nog eens een stukje uitleg en verduidelijking bij komt dat begint zo'n verhaal alleen maar meer te spreken.

Stof voor de najaarsvergadering van de vereniging, dat zeker!

Met de kweek gaat het tot nog zonder problemen. Afgelopen dinsdagavond de eieren omgelegd. Dus een deel van de koppels zal in de loop van de komende week voor de tweede keer op eieren komen.

Het bezoek aan dr. Fernand Mariën heeft ook geen onregelmatigheden opgeleverd zodat we vooralsnog lekker kunnen doorgaan op de ingeslagen weg.

Terug