Laatste nieuws

Omleggen van de eieren

  • 5-2-2013

Vanavond zullen de eieren van ongeveer de helft van de kweekkoppels omgelegd worden naar de vliegers. De eieren van de vliegers zullen vervolgens richting het West Friese verhuizen zodat we hopelijk daar ook weer iemand blij kunnen maken.

Overigens blijkt op het vlieghok slechts een enkel ei onbevrucht. Op het ene kweekhok van de 19 koppels één koppel onbevrucht en de rest allemaal bevrucht. Op het andere kweekhok van de 19 koppels een paar koppels met één bevrucht ei. Al met al valt het zeker niet tegen, mede gelet op de koude periode tijdens het koppelen ook al hebben we dat goed kunnen opvangen door wat bij te verwarmen.

Morgenavond wordt er een bezoek gebracht aan dr. Fermand Mariën. Een reguliere controle waarbij we een mand vol duiven ter controle zullen aanbieden. Ook de mest zal uiteraard onderzocht worden. Zoals u weet zullen we onafhankelijk van de uitslag van deze controle toch een geelkuur verstrekken. Of het wijsheid is, twijfelachtig wellicht en zeker als er geen geel geconstateerd wordt. Echter we doen het wel met een bedoeling en dat heeft alles te maken met de opgroei van de jonge duiven. We willen ze proberen een zo perfekt mogelijke start mee te geven namelijk. Een beetje geel past daar wat ons betreft dus niet bij.

Terug