Laatste nieuws

Twaalf dagen na koppelen

  • 30-1-2013

We zijn nu de twaalfde dag nadat we alle duiven gekoppeld hebben. Het eieren leggen gaat tot nog toe prima. Van alle koppels nu nog zeven koppels die nog moeten leggen en dat is, mede ook gelet op de koude winterdagen van de afgelopen week, toch prima te noemen.

Met een beetje geluk zullen dus ALLE koppels binnen 14 dagen op eieren zitten. Opvallend toch wel het feit hoe snel onze kweekkoppels op eieren zaten. Komt deels door het dun bevolkte hok denk ik (vijf koppels per afdeling waar normaal toch gemakkelijk 12 koppels in zouden kunnen). Maar het komt ook zeker door het feit dat de duivinnen en de doffers in de wintermaanden naast elkaar zitten gescheiden door een wand van gaas.

We krijgen regelmatig de vraag of we de produkten van Beute ook gebruiken. Het antwoord moet zijn jazeker, maar niet alles! De herstelpower, de dierlijke eiwitten en de Beute bak worden door ons ingezet. Het zijn uitstekende produkten is onze gedachte. De Prange suppe gebruiken we niet. We hebben tot twee keer toe wel een fles Prange Suppe aangeschaft maar in beide gevallen is meer dan de helft in de gootsteen terechtgekomen en daarvoor is het niet bedoeld natuurlijk.

Waarom bij ons geen PS? We merkten geen enkel verschil, dat ten eerste en ten tweede proberen we zo veel als mogelijk schoon leidingwater in de drinkbak te hebben. Dat betekent niet dat er nooit wat door het water gedaan wordt overigens, in tegendeel. Maar als het niet hoeft zullen we het zeker niet doen.

Hier dienen we wel aan toe te voegen dat we meerdere liefhebbers kennen die bijzonder enthousiast zijn over het gebruik van PS. Het is gewoon een kwestie van keuzes maken, keuzes die vooral bij uw systeem passen. Het zijn dan ook gewoon degelijke produkten welke Gert Jan op de markt heeft gebracht. Niets mis mee denken we en met ons denken er velen zo over blijkt wel uit de grote groep van Beute produkt gebruikers.

Terug