Laatste nieuws

De koppels zijn samengezet

  • 18-1-2013

Vandaag precies 20 jaar geleden werd ik vader en Trijntje moeder van onze zoon Dennis! Tjonge al weer 20 (!) jaar geleden dat ik dat kleine hummeltje in mijn armen mocht nemen. En nu inmiddels al weer enkele jaren bijna een kop groter dan ik zelf ben. Het gaat allemaal wel heel erg snel zo lijkt het wel.

Vandaag begonnen met de grote schoonmaak van onze hokken. Eerst de duiven in de mand en vervolgens alle zitschappen verwijdert, het plafond er uit gehaald (uitneembare rekken) en toen de stofzuiger ruim een uur aan het werk gezet. Tjonge wat knapt het er altijd weer van op. Na het zuigen hebben we alles afgenomen met een natte doek zodat het er nu weer spik en span voor staat.

Ja en dat hebben we 26 jaar achter elkaar met zijn tweeën gedaan. Maar kijk vandaag was het trio compleet en hadden we (gelukkig) assistentie van onze nieuwe compagnon Henrie. En dan blijkt toch maar weer dat vele hande ligt werk maken.

Aan het einde van de middag hebben we de koppels samengezet. Zo op het eerste gezicht lijken ze elkaar goed te accepteren. Neemt niet weg dat er morgen vast wel een koppel is dat elkaar toch niet zo aardig vindt. Gelukkig hebben we voldoende mogelijkheden om om te koppelen of zelfs een andere doffer of duivin bij te plaatsen.

Is de kou een probleem? Voor ons niet, helemaal niet zelfs. We hebben het bijzonder aangenaam in de hokken. Vloer- en stralingswarmte zorgen hier voor en dat is nu wel erg prettig. Het zorgt voor een bijna optimaal klimaat in het hok hetgeen het koppelen ook zal bevorderen.

Terug