Laatste nieuws

De ringen weer op een touwtje en rumoer in Friesland

  • 17-1-2013

Aan het einde van de dag werd ik bestookt met enkele verontrustende mailtjes. Afdeling Friesland '96 zou van rekenaar veranderen en wel van Compuclub naar PV!! Zo'n bericht brengt iets te weeg ben ik inmiddels achter. Enkele mensen simpelweg kwaad en gefrustreerd maar gelukkig ook enkele die het bericht hebben onderzocht op waarheid. Het blijkt dus op een vergissing te berusten, nou gelukkig maar ik moet er ook niet aan denken dat we compuclub op dit moment vaarwel zouden zeggen. Handen toch nog maar even af van de rekenaar zou ik zeggen.

Vanavond alle nieuwe ringen voor de jonge duiven van dit jaar gecontroleerd en op een stukje touw geregen. Ook alle eigendomsbewijzen van elkaar afgescheurd zodat ze weer in een stapeltje bijéén gehouden worden door een elastiekje. Wel zo handig als je er eens een bewijs tussen uit moet hebben. Tevens alle eigendomsbewijzen gecontroleed met de ringen. Dit doe ik overigens ieder jaar en is in het verleden al eens bewezen als niet overbodig!

Morgen begint de grote schoonmaak van de hokken. Hopelijk zijn we morgen aan het einde van de dag zo ver dat er gekoppeld kan worden. De duiven zijn er volgens ons volledig klaar voor. De verwarming maar op een laag pitje er bij aan zodat het voor mens en dier iets aangenamer gaat worden. Gelukkig hebben we geen koude hokken dus we verwachten geen grote problemen met de kweek straks. Mogelijk dat alles één of twee dagen later op eieren gaat komen, dat zou kunnen maar is natuurlijk geen probleem.

Terug